Procente de (in)competenţă Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Procente de (in)competenţă

Modul de împărţire a conducerilor serviciilor descentralizate nemulţumeşte Asociaţia LIDER, înfiinţată de un grup de pesedişti în frunte cu fostul şef de cabinet al prefectului, Cornel Brişcaru.
“Se ştie că existenţa unui algoritm politic de reprezentare exclude posibilitatea ocupării acestor posturi prin concurs în condiţiile legii, restricţionând doar la nivelul reprezentanţilor formaţiunilor politice din algoritm posibilitatea de a ocupa respectivele funcţii de conducere”- se arată în documentul emis de asociaţia LIDER. Întrebat dacă PSD nu a procedat la fel în 2001, după preluarea puterii, Cornel Brişcaru a răspuns că formaţiunea din care face parte nu a fost nevoită să recurgă la tabel deoarece guverna de una singură.
Vă prezentăm în continuare tabelul întocmit de LIDER, cu precizarea că proporţiile s-ar putea să nu fie tocmai exacte. De exemplu, în Mureş UDMR nu a obţinut nici 40% din descentralizate, cu atât mai puţin 65%, cât este trecut în tabel.
Care sunt limitele până la care se poate aplica un asemenea algoritm în ocuparea funcţiilor? Ce înseamnă, de fapt, acest algoritm? Cum a fost el stabilit? Care sunt principiile de ocupare a posturilor? Competenţa profesională? Sau, exclusiv, apartenenţa politică?
Acestea sunt întrebările pe care vi le propune asociaţia LIDER spre dezbatere. Noi mai adăugăm una: care dintre actualii şefi de servicii merită să rămână în funcţie şi de ce?
Aşteptăm răspunsurile cititorilor şi le vom publica pe cele mai interesante.
Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE