SMURD începe campania Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 30 Vizualizări

SMURD începe campania

656_SMURD.gifSub sloganul “100% pentru tine, 1% pentru SMURD”, debutează campania de convingere a mureşenilor care vor să redirecţioneze 1% din impozitul pe venitul global către o organizaţie non-profit. Prevederea, cuprinsă în noul Cod Fiscal, se referă la asociaţiile şi fundaţiile înfiinţate conform ordonanţei 26/2000.

“Avem pus la punct un întreg program pentru acest sistem, pe care îl vom prezenta săptămâna viitoare”, asigură Raed Arafat, medic coordonator SMURD. Acesta a precizat că fondurile vor fi recepţionate prin intermediul unei fundaţii ce urmează a fi înfiinţată în curând – SMUCR – iar campania se adresează exclusiv mureşenilor, până când va exista o modalitate ca SMURD să poată contabiliza donaţiile din alte judeţe.
Investiţiile pe care SMURD le va realiza din fondurile obţinute se referă la alcătuirea altor echipaje de prim ajutor, îmbunătăţirea situaţiei echipajelor care activează în Deda şi Târnăveni, dar şi debutul noii contrucţii UPU SMURD.
“Vom încerca să încheiem şi parteneriate cu autorităţile locale, pentru ca acestea să sprijine modernizările din cadrul serviciului”, precizează Raed Arafat. Acesta a spus că se are în vedere înfiinţarea unei fundaţii SMURD, care să fie condusă pe principiul transparenţei, de un Consiliu director.
În ceea ce priveşte numărul cazurilor de urgenţă, acesta creşte în fiecare an cu 5%. “Media în Europa este de 35.000-40.000 de cazuri pe an, în timp ce la SMURD înregistrăm aproximativ 25.000 de cazuri pe an”, explică Arafat, care apreciază că în momentul în care elicopterul va putea interveni şi noaptea, activitatea va fi mai eficientă. De când este parte integrantă a SMURD, elicopterul a intervenit în 118 cazuri, pe raza a şapte judeţe.
Dr. Raed Arafat apreciază că importanţa şi eficienţa SMURD vor constitui un atuu în ceea ce priveşte impactul pe care campania o va avea în Mureş, până în 15 mai, termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de venit.

Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE