Pariul lui Blair Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 22 Vizualizări

Pariul lui Blair

701_Pariu.gifViitoarele alegeri legislative din Marea Britanie vor avea loc la 5 mai. Anunţul a fost făcut de primul ministru laburist Tony Blair, după primirea sa la Palatul Buckingham de către Regina Elisabeta a II-a, pentru a-i cere dizolvarea actualului parlament, etapa formală necesară în vederea stabilirii datei scrutinului. Pentru organizarea alegerilor, în Marea Britanie există doar o singură regulă fermă – parlamentul trebuie reconfirmat prin vot popular după cel mult 5 ani.
În acest interval, primul ministru poate convoca alegerile după bunul plac, şi de cele mai multe ori o face când partidul său are un avantaj. Tony Blair, de exemplu, mai putea guverna un an fără probleme, partidul său laburist având o mare majoritate în Camera Comunelor.
Observatorii politici cred că va fi foarte dificil pentru partidele din opoziţie să erodeze semnificativ majoritatea laburistă. Deşi ultimele sondaje de opinie sugerează că avansul laburiştilor se reduce, Partidul Laburist speră că performanţele economice din ultimii ani sunt un argument suficient pentru a se menţine la putere. Partidul Conservator speră să atragă voturile alegătorilor prin promisiunea de a combate criminalitatea şi de a reduce imigraţia. Cel de-al doilea partid din opoziţie, Partidul Liberal Democrat, ar putea la rândul său să atragă voturi de la alegătorii nemulţumiţi de Tony Blair şi de războiul din Irak. I.B.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE