Reformă sau pseudo-reformă în PSD? Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 44 Vizualizări

Reformă sau pseudo-reformă în PSD?

821_Ligia.gifCei peste 400 de delegaţi ai organizaţiilor locale ale PSD din Mureş sunt chemaţi astăzi să-şi voteze noul preşedinte. Sau vechiul preşedinte.
Până la închiderea ediţiei, nici un alt candidat surpriză nu îşi mai exprimase dorinţa de a ocupa fotoliul actualului preşedinte, după puciul – după cum a fost catalogat în interio-rul PSD gestul fostului director al Finanţelor mureşene – lui Lucian Savu, care s-a înscris în cursă, alături de ex-prefectul Ovidiu Natea şi de-putatul Pavel Todoran, cu doar două zile înainte de Conferinţa Judeţeană.
Dacă ar fi să-i analizăm pe cei trei competitori, dar mai ales şansele de a accede la fotoliul de preşedinte, am fi înclinaţi să îi acordăm cele mai mari şanse lui Natea sau Todoran.
Doar că ex-prefectul nu este prea iubit pe axa Luduş-Iernut-Târnăveni, deoarece a cam uitat de colegii săi de partid, nu i-a ajutat în anumite momente dificile, dar şi din cauza dictaturii pe care a instaurat-o, a clientelei pe care şi-a creat-o în partid dar şi a altor lucruri care i se mai pot reproşa unei persoane nedorite. De asemenea, Natea este un pensionar căruia i-ar sta mai bine crescându-şi nepoţii în loc să facă politică. Iar cârcotaşii nu uită nici de aface-rile pe care le-a girat pe timpul când îndeplinea varii funcţii publice sau în sectorul privat. Cuponiada, falimentul Nutri-mur, Cerealcom, Câmpeniţa şi Culpiu via Prescon sunt doar câteva din afacerile veroase de care numele ex-prefectului se leagă.
Nici despre Pavel Todoran nu se poate vorbi în termeni elogioşi. Activitatea sa ca parlamentar lasă de dorit, iar de pe vremea când era mare lider al Confederaţiei Frăţia a rămas în istoria afacerilor dubioase cu milionul de televizoare luate de la coreeni, pentru membrii de sindicat.
CV-urile celor doi par a-l ajuta pe Lucian Savu, care nu este dorit de actuala condu-cere a PSD, a fost în război cu liberalii, i s-a înscenat un dosar de luare de mită – indirect, prin subordonaţii săi – şi a arătat că nu ţine la funcţie după ce şi-a dat demisia din postul de director executiv al Direcţiei de Finanţe.
Dacă nu cumva totul este o cacealma, iar candidaturile celor doi adversari ai lui Ovidiu Natea sunt doar de faţadă, ca să ne arate că şi în PSD e democraţie.
Mai sunt puţine ore până la votul de astăzi, fie ca cel mai bun, dar mai ales cel care poate reforma într-adevăr PSD, pentru a-l scăpa de anatema corupţiei, să câştige.
P.S. Noi ştim că va mai fi un candidat surpriză. Să vedem însă dacă va avea curajul.
de Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE