Pesediştii se impun cu pumnul Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

Pesediştii se impun cu pumnul

841_Ligia.gifÎn decurs de mai puţin de o lună, PSD Mureş a fost în centrul atenţiei şi nu pentru că s-ar fi făcut băieţi buni, ci pentru că doi dintre primarii lor din comunele mureşene şi-au des-coperit instinctele animalice, aplicându-le unor “adversari” corecţii cu pumnul.
După isprava de acum o lună a primarului călăreţ de Sântana de Mureş, Viorel Bubău, care a bătut cu bestialitate o sportivă, colegă de antrenamente la Depozitul de Armăsari de pe strada Insulei, iată că un alt primar, şi acesta cunoscut pentru ieşirile sale violente, recidivează.
Ovidiu Oltean, primarul comunei Tăureni, şi-a adunat gaşca de bătăuşi de serviciu şi împreună cu aceştia l-au încolţit pe un consătean, l-au “ciomăgit” cu cruzime, astfel că acesta a sfârşit la spital. Dacă ieşirea lui Bubău a fost surprinzătoare, deoarece el şi-a mascat cu multă atenţie înclinaţiile de bătăuş de cartier, instaurând în plus omerta în jurul său – oamenii s-au ferit să-l dea în vileag din cauza terorii pe care o înstăpânise în comună, Ovidiu Oltean este un primar care nu este la prima abatere de acest gen.
Ani de zile, consătenii săi au acuzat relele sale tratamente, obişnuinţa devenită aproape patologică de a se face ascultat cu pumnul sau ieşirile vindicative, belicoase împotriva oamenilor pe care îi păstoreşte. Până şi noul prefect, Ciprian Dobre, nu a avut o viaţă uşoară în timpul vizitei în comună, atâta timp cât primarul şi-a adus bătăuşii de serviciu. Probabil, Oltean a fost reţinut în a nu declanşa o bătaie în toată regula doar de funcţia prefectului. Cu toate acestea, PSD, cât timp a fost la putere, a închis ochii la toate “demenţele” primarului de Tăureni. De asemenea, cercetat penal în varii dosare, conducerea pesedistă de Mureş nu i-a retras nici sprijinul politic, nici nu a înfierat comportamentul edilului, demn de un infractor de drept comun şi, nicidecum, de un om care reprezintă o comunitate, fie ea şi rurală. Cât despre individul însuşi, Oltean a tratat acest incident cu aceeaşi nesimţire cu care ne-a obişnuit de ceva vreme, propunându-ne eterna vizită într-o comună în care cuvântul de ordine este bătaia. Nici pentru tot aurul din lume nu aş fi riscat ca unul dintre colegii mei să fi călcat pe un teren minat de violenţă, aşa cum, insistent, sugerase primarul. De asemenea, nu ştiu dacă Oltean are măcar “diplomaţia” sau “inteligenţa” – fie ea a unui frustrat, pentru că Bubău asta a demonstrat când şi-a revărsat furia asupra sportivei – de a se autosuspenda din partid…
Ar fi un gest de onoare, dar acest cuvânt, fie-mi permis, nu cred că se regăseşte în vocabularul său. Consider că ar fi timpul ca şefii PSD să ia decizia de a-şi face curăţenie în partid, inclusiv prin îndepărtarea acestui gen de “elemente retrograde”.
de Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE