Gala Bölöni Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 54 Vizualizări

Gala Bölöni

871_AurelGrama.gifEfemeridă a arenelor, jurnalistul de sport trăieşte de fiecare dată bucuria jocului, când îl vede pe viu, când îşi scrie cronica la ziar şi a doua zi, la cafeaua şi jurnalul de dimineaţă. Şi, poate, peste ani, când răsfoieşte din presa vremii. Are un deceniu de când a îmbrăcat haina efemeridei. A urcat de la redactor sportiv la 24 de Ore, Curierul, Contact, Antena 1, ProTV, ProSport, Zi deZi, la redactor şef adjunct la ZIARUL de Mureş. În copilărie, s-a dedat la a descifra tainele sportului rege la ASA şi Metalotehnica. Cu certitudine, prin debutul ”Gala Boloni”, cartea prietenului meu Florin Marcel va trăi în bibliotecile împătimiţilor de fotbal, de Loţi Boloni, de ASA, mult mai mult decât magia unui gol de vis. Ni-i drag golul din poarta lui Dino Zoff, dar povestea despre cel mai îndrăgit fotbalist al ASA vă va încânta preţ de mai multe clipe.

La fel de plăcute…

De ziua marelui fotbalist mureşean l-am felicitat pe Florin Marcel că, din nou, a fost singurul jurnalist care a ştiut şi nu a uitat de ziua de naştere a lui Loţi. La un pahar de vorbă, că Marcel ţine cu sfinţenie postul, l-am întrebat: „Dacă tot e Gala Boloni, de ce să nu scri tu o carte despre Metronomul de la ASA? A mai apărut ceva? Cât timp ţi-ar lua? Acum, dacă soţia Mihaela tot o să-ţi dăruiască un urmaş, de ce să nu-i faci o surpriză? Cred că şi Doctorul s-ar bucura. Şi, oricum, e o provocare?!”.
Bulgărele începuse să se rostogolească. Prietenii mei de la editura Eikon din Cluj abia aşteptau comanda. Despre decluparea lui Florin Marcel de la cele redacţionale nu insist, pentru că munca lui a fost pe măsura cărţii ce se naşte acum în laboratoarele editurii şi în prepress-urile din tipografie.
Mulţi îl iubesc pe Loţi de vreme ce au acceptat imediat interviurile, recostituirile, şi-au pus la dispoziţie arhivele personale de ziare, fotografii, albume, au uitat de rivalităţi şi au participat efectiv la recrearea unei lumi de vis din lumea fotbalului mureşean.
Amănunte despre „Gala Boloni”, cartea lui Florin Marcel Şandor, la lansarea oficială de joi, 28 aprilie, de la Palatul Culturii şi la cea cu public de la Sala Sporturilor de vineri, 29 aprilie. Şi ca să nu fiu acuzat de subiectivism îmi permit să vă dezvălui câteva din cuvintele de apreciere ale lui Cristian Ţopescu de pe coperta cărţii: „Colegul meu de breaslă, ziaristul Florin Marcel, nu trebuie să mulţumească nimănui pentru realizarea a ceea ce aveţi în mână în acest moment. Este doar meritul lui. A făcut o uriaşă muncă de documentare (credeţi-mă, ştiu ce înseamnă asta), a adunat sute de păreri despre Boloni, a rememorat pentru noi principalele momente ale carierei celui pe care îl sărbătorim”.

de Aurelian GRAMA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE