Lek debutează cu profit Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 51 Vizualizări

Lek debutează cu profit

979_Lek.gifLek Pharmatech este reprezentantul Sandoz în România şi reprezintă un nume important atât în industria farmaceutică românească, cât şi în cea târgumureşeană. Novartis a încheiat anul 2004 cu vânzări de 790 miliarde de lei şi reprezintă 3,2% din producţia pieţei farmaceutice româneşti şi 7% din cea medicamente generice. Pentru 2005, Lek are în plan accederea într-un segment nou de piaţă, dar şi introducerea a noi produse farmaceutice.

Lansarea de produse noi este preconizată pentru perioada 2005-2010, gamele vizate fiind cele care deservesc afecţiunile metabolismului, problemele cardiovasculare şi afecţiunile sistemului nervos central. Lek va rămâne în următorii ani un producător principal de antibiotice, dar dezvoltarea unor noi arii terapeutice rămâne o prioritate. Pricipalul obiectiv al companiei este de a rămâne unul dintre cei mai mari producători de medicamente generice. Producţia de macrolide se realizează în centrul de macrolide, iar aşteptările sunt mari: 250 de milioane de unităţi/an. Investiţia în acest centru s-a cifrat la peste 12 milioane de dolari, iar 80% din producţie este destinată exportului în Uniunea Europeană, Europa Centrală şi de Est şi Comunitatea Statelor Independente. Pentru a-şi păstra indicele GMP (Good Manufacture Practice – reguli de bună practică în fabricaţie), care este obligatoriu de anul trecut şi pe piaţa românească, Lek Pharmaceuticals a investit în România mai mult de 30 de milioane de dolari în ultimii doi ani.
Primul trimestru al 2005 s-a încheiat pentru Lek cu succes, cifra de afaceri ajungând la 239 de miliarade lei, cu 14% mai mare ca aceeaşi perioada a anului trecut. Creşterea are loc în condiţiile în care producătorii de pe piaţa farmaceutică întâmpină probleme serioase în ceea ce priveşte achitarea facturilor de către unităile spitalieşti şi farmacii.

Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE