Home / Sanatate / Criză fără precedent în maternităţi

Criză fără precedent în maternităţi

1052_Criza.gifImunoglobulina antiB, substanţă utilizată în cazul incompatibilităţii de grupă sanguină dintre mamă şi făt, provoacă probleme maternităţilor din judeţul Mureş.

Directorul administrativ al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Florin Buicu, a declarat ieri că unităţile spitaliceşti se confruntă cu o criză fără precedent în ceea ce priveşte această substanţă, care este distribuită în România de o singură firmă. "Aici avem un singur importator şi un singur distribuitor în România, respectiv Rotest SRL Bucureşti. Azi mai avem patru fiole, la un necesar mediu lunar de 10-20 de fiole", spune Buicu, potrivit căruia cu aceeaşi criză se confruntă toate maternităţile din România. "Am adunat aceste fiole din toată ţara şi nu cred, la această oră, ca altcineva să mai aibă", a precizat Buicu. Directorul administrativ al Spitalului Clinic Judeţean Mureş a declarat de asemenea că va ridica această problemă astăzi la Ministerul Sănătăţii unde va avea loc o întâlnire a primelor 19 spitale din România. (E.M.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Broșură de informare COVID-19 lansată în Mureș

Reprezentanții rezidenței Valea Izvoarelor au transmis joi, 17 septembrie, prin intermediul unei postări pe pagina …