Europa în corzi Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 28 Vizualizări

Europa în corzi

2939_europa.gif
Medici din cele 25 de state membre UE, experţi în epidemiologie umană, se vor reuni joi, la Luxemburg, pentru a analiza evoluţia îngrijorătoare a epidemiei de gripă aviară în ultimele săptămâni. Situaţia cea mai gravă continuă să se manifeste în Turcia, care a confirmat marţi un nou caz de gripă aviară la un pacient din provincia Sivas, în centrul ţării. Acest caz ridică la 15 numărul persoanelor contaminate de gripă aviară în Turcia de la începutul anului, dintre care trei cazuri au fost mortale. Şase cazuri au fost semnalate în Agri si unul în Van, în estul Turciei, trei în Ankara şi patru în zone situate în principal în nordul ţării, la Marea Neagră – provinciile Samsun, Kastamonu si Corum.
China a semnalat, la rândul ei, al optulea caz de gripă aviară, în provincia Hunan, la un băieţel de şase ani, care se află în prezent sub tratament la spital. Şi în China, trei cazuri de contaminare cu virusul gripei aviare s-au dovedit a fi mortale.
În Ucraina a fost descoperit un nou focar de gripă aviară la păsări în Peninsula Crimeea, deja afectată de epidemie.
Deşi nici un caz de gripã aviară nu a fost semnalat pe teritoriul său, Armenia se pregăteşte pentru viitoarea migraţie de primăvară a păsărilor venind inclusiv din Turcia. Preşedintele Robert Kocearian a cerut guvernului să ia toate măsurile de prevenire posibile a apariţiei gripei aviare. Armenia a suspendat deja toate importurile de ouă provenind din Rusia, Ucraina, România, Turcia şi unele state din Asia Ccentrală.
Gripa aviară a făcut peste 80 de morţi în lume de la apariţia sa în Asia, la sfârşitul anului 2003. În acest moment nu există indicii că maladia s-ar putea transmite de la om la om, însă specialiştii se tem că înmulţirea rapidă a cazurilor ar putea fi datorată unei posibile mutaţii a virusului H5N1, care să permită mai uşor transmiterea de la păsări la oameni. Acest lucru, susţin experţii, ar putea creşte şansele ca virusul să sufere o mutaţie care să permită şi transmiterea de la om la om.
Ioan Butiurcă

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE