Andrei Gheorghe, vocea primãriei Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 24 Vizualizări

Andrei Gheorghe, vocea primãriei

2974_AndreiGh.gifNãscut la Reghin pe 20 aprilie 1959, Andrei Gheorghe Fabian a absolvit în 1982 Secţia de “Electromecanicã Tehnologicã" a Institutului de Studii Tehnice din Târgu Mureş. Timp de 23 de ani a lucrat în cadrul intreprinderii "Republica" Reghin, iar de peste doi ani este purtãtorul de cuvânt al Primãriei Reghin.

*Reporter: În anii aceştia de când sunteţi "vocea primãriei", care este întrebarea cea mai enervantã care vi s-a pus şi cum aţi caracteriza relaţia cu media?
Andrei Gheorghe Fabian: Atunci când se realizeazã ceva bun pentru comunitate, apare inevitabil întrebarea "cât a costat şi de ce atât". Aceeaşi oameni pun aceleaşi întrebãri, dar dacã le ceri soluţii amuţesc. Sau alt aspect. În ultimul timp, Poliţia şi Jandarmeria Reghin a fãcut progrese remarcabile. Atunci când a fost de criticat, toţi o fãceau cu spor. Dar în momentul în care a apãrut şi ceva bun, o parte a presei a spus: "Nu mai dãm ştirea asta. De ce sã lãudãm Poliţia…". Atunci când tot ceea ce se cautã sunt doar aspectele negative, relaţia cu presa se îndârjeşte puţin. În marea majoritate însã oamenii de presã sunt obiectivi.
* Reporter: Care a fost traiectoria profesionalã pânã la acest post?
A.G.F.: Dupã ce am terminat studiile am lucrat timp 23 de ani la intreperinderea “Republica”, în cadrul atelierului de proiectare. Anul 2003 m-a gãsit fãrã loc de muncã, proaspãt şomer, dupã ce unul din patronii "Republica" ne-a înşelat încrederea. Dupã un an de cãutãri s-a scos la concurs acest post de "referent mass media". Avantajul meu asupra celorlalţi doi candidaţi a fost faptul cã eram obişnuit cu presa şi cu oamenii, datoritã activitãţii mele extraprofesionale. Pentru cã de un numãr de ani sunt corespondent la RadioTârgu Mureş, corespondent Nepujsag şi tot de atâta timp redactor şef la o publicaţie reghineanã lunarã de culturã, religie şi probleme sociale, în limba maghiarã.
* Reporter: Cu atâtea activitãţi zilnice, ce loc ocupã timpul liber în viaţa dumneavoastrã?
A.G.F.: Toate activitãţile extraprofesionale pe care le practic sunt un hobby. Şi cum hobbyurile liniştesc şi recreeazã, o parte a timpului liber "îl ţin ocupat".
8 Reporter: Creionaţi o zi de lucru obişnuitã.
A.G.F.: Mã trezesc la 5 dimineaţa, scriu corespondenţa pentru radio, vin la Primãrie de unde nu ştiu la ce orã voi pleca, totuşi programarea radio o respect şi mai ţin şi câte o orã de matematicã fãrã sã plãtesc impozit (râde). Matematica mã relaxeazã. Regret doar cã nu mai am timp sã citesc. Citesc ziarele şi atât, dar nici acestea cu foarte mare plãcere.
* Reporter: Ce implicã activitatea de purtãtor de cuvânt al Primãriei?
A.G.F.: Având în vedere cã purtãtorul de cuvânt se întâlneşte şi vorbeşte zilnic cu aproximativ 40 de persoane, aptitudinile bune de comunicare sunt obligatorii. Existã întâlnirea aproape zilnicã cu presa, pentru informaţiile de interes public care trebuie sã ajungã din Primãrie la populaţie, iar problemele din ultimul timp au fost legate de concursuri pentru anumite posturi, şedinţe de consiliu, amenajarea drumurilor etc. Existã cazuri în care nu pot rãspunde pe loc întrebãrilor care vizeazã anumite subiecte, dar dupã un rãgaz necesar pentru documentare, (cifre, bani, hotãrâri de consiliu, licitaţii, caiete de sarcini), rãspunsurile ajung la cei care au solicitat informaţia.
* Reporter: A trecut Primãria Reghin prin perioade de crizã?
A.G.F.: În varã, când inundaţiile au trecut peste noi, a fost într-adevãr o crizã pe care am depãşit-o însã cu bine, pentru cã în primãrie existã o echipã de profesionişti, condusã de un profesionist. Primarul Reghinului a luat pânã acum decizi care s-au dovedit a fi în favoarea reghinenilor. Anul acesta sperãm sã punem în practicã proiectul construirii unei sãli de sport, precum şi amenajarea unui ştrand în jurul bazinului în Parcul Tineretului. Asfaltarea anumitor artere şi întreţinerea strãzilor din oraş este o preocupare permanentã. O firmã din oraşul Esztergom din Ungaria a fost interesatã de reabilitarea iluminatului public din Reghin. O altã firmã din Târgu Mureş a câştigat licitaţia de amenajare şi întreţinere a unei pârtii de schii lângã Pãdurea Rotundã. Activitãţi sunt, efervescenţã este, încet dar sigur Reghinul va renaşte.
* Reporter: Ce v-aţi dori cel mai mult pentru viitor?
A.G.F.: Mi-aş dori de multe ori mai multã rãbdare şi înţelegere, pentru o comunicare mai uşoarã. Pentru cã sunt cãsãtorit doar de doi ani şi jumãtate, puţin mai mult timp liber pe care sã-l petrec alãturi de familie. Şi mãcar o orã de lecturã pe zi.

A consemnat Eugenia KISS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE