Secretele colecţionarilor Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Secretele colecţionarilor

2977_secretele.gifUna dintre dorinţele bine ascunse şi zãvorâte ale majoritãţii oamenilor este aceea de a deveni colecţionar. Mirajul lucrurilor aparent fãrã valoare, care iscã patimi aprinse, ne-a încercat pe toţi nu doar o datã. Dar cei care sperã sã pãtrundã în lumea colecţionarilor, acolo unde totul este de vânzare, unde nestatornicia este cuvântul de ordine, trebuie sã ştie ce au şi ce nu au voie sã facã.

Niciodatã, sub nici o formã nu se pun colecţionarilor întrebãri de genul "cu cât ai cumpãrat-o", "de unde" şi "a cui e", pentru cã un asemenea set de întrebãri nu au un rãspuns, acestea putându-se întoarce împotriva colecţionarului. Dacã totuşi vã scapã întrebãri gen "cum ţi-ai realizat colecţia", "ce te-a determinat sã o faci", rãspunsurile pe care le veţi primi probabil cã vã vor mulţumi, dar nu vor fi decât un lung şir de minciuni. O moştenire de la o mãtuşã este cel mai probabil rãspuns, dar în lumina ultimelor evenimente, veţi şti sã faceţi diferenţa.

Colecţii

Se poate colecţiona orice: tablouri, sticlãrie, timbre, porţelanuri, mobilier, pipe, medalii, cutii metalice şi de carton, agrafe, cãrţi, şerveţele, jucãrii, în special trenuleţe şi urşi de pluş. Şi lista nu e închisã, pentru cã orice a fost fãcut vreodatã de mâna omului, poate deveni la un moment dat unicat sau foarte valoros. Cum lumea aceasta eclecticã este şi hobby şi afacere în egalã mãsurã, colecţionarii se despart fãrã nici o strângere de inimã, fãrã nici un regret de orice fel de lucru, dacã preţul este suficient de mare. Dar ceea ce un novice nu va afla niciodatã, este adevãrata valoare a colecţiilor. Graniţa dintre vechi, valoare şi piesã de colecţie este atât de finã şi atât de iluzorie, încât mulţi din cei care au crezut cã au acasã valori incomensurabile au fost crunt dezamãgiţi la aflarea veştii cã "piesa de muzeu" pe care o deţin este una dintr-o serie lungã şi fãrã preţ. Pe de altã parte, existã lucrurile care par a nu trezi nici un fel de interes. E posibil ca tocmai acestea sã fie cale mai valoroase. Aşa cã cei care doresc sã intre în aceastã lume, "veneticii", sã nu uite, calcã pe teren minat. Încrederea colecţionarilor se câştigã greu şi probabil primele sarcini pentru a-şi dovedi aparteneţa la aceastã lume, vor fi acelea de Pion. Adicã omul la care mai mulţi colecţionari sau dealeri vând informaţia. 10% din valoarea afacerii (dacã se face), devin ale pionului. În timp, acesta devine cunoscãtor, apoi colecţionar. Dar în toatã aceastã perioadã, cel care doreşte sã intre în aceastã lume, este atent supravegheat, monitorizat şi la cea mai micã abatere va fi aspru sancţionat.

Un vis al celor bogaţi

Un aspirant la aceastã lume trebuie sã ştie cã poate sã devinã putred de bogat. Dar trebuie sã fie în primul rând bogat sufleteşte pentru a fi acceaptat în aceastã lume aparte. Pentru cã aceste sfere sunt ocupate de oameni cu aceleaşi calitãţi, educaţi şi bogaţi, pasionaţi şi cu apartenenţã mentalã faţã de o laturã anume a artei. Se simte cineva pregãtit de aventurã?

Eugenia KISS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE