Slãbitul – o chestiune ce ţine de psihic Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Slãbitul – o chestiune ce ţine de psihic

De multe ori vedem femei mai plinuţe care se simt atât de bine în pielea lor încât kilogramele în plus le dau un plus de farmec. În schimb, existã femei cu siluete de invidiat care, e clar cã nu se simt bine în pielea lor. Cele care fac mari eforturi sã slãbeascã devin obsedate. Li se pare cã dacã au câteva sute de grame în plus sunt diforme, iar faptul cã se abţin de la plãcerea de a mânca le sluţeşte.
Specialiştii spun cã existã o strânsã legãturã între regim, exerciţii fizice şi psihic; dacã nu existã o armonie, atunci tot efortul este total inutil.
Sã zicem cã te-ai hotãrât sã slãbeşti. Eşti motivatã, ţi-ai ales o dietã despre care ai auzit numai laude şi ţi-ai fãcut abonament la fitness. Toate bune pânã aici. O vreme te ţii de ceea ce ţi-ai propus, dar ce se întâmplã atunci când, din senin, încep sã aparã, în interiorul tãu, rezistenţe? Când spun rezistenţe înţeleg îndoieli, gânduri mai pesimiste, frustrãri, chiar tendinţa de a renunţa. De unde vin toate acestea? De la tiparele negative din mintea ta, de la insuficienta încredere în tine şi de la problemele legate de imaginea de sine.
În subconştient, tu ai creat, de-a lungul timpului, o anumitã imagine a ta (ma refer acum la aspectul fizic). Demarând procesul de a slãbi, e necesar sã lucrezi şi asupra acestei imagini, altfel ea îţi va pune beţe, în roate deoarece se creeazã un conflict între cum doreşti sã arãţi (în urma dietei) şi cum te consideri tu, în forul tãu interior. Ca sã ieşi învingãtoare din acest conflict, e nevoie sã îţi modifici imaginea subconştientã, adaptând-o la rezultatul pe care îl doreşti. Altfel, existã riscul, destul de mare, sã obţinã câştig de cauzã imaginea din subconştient. Cele mai multe femei au auzit şi chiar au trãit pe propria piele eşecul atingerii şi pãstrãrii greutãţii ideale.
Dacã reuşeşti sã scapi de obsesia numãrãrii caloriilor chiar şi când respiri sau a contemplãrii şunculiţelor care ies, dacã te simţi bine şi priveşti totul cu zâmbetul pe buze, cura de slãbire devine o plãcere.

Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE