Société Générale cumpără peste 70 la sută din acţiunile principalei bănci din Republica Moldova Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Société Générale cumpără peste 70 la sută din acţiunile principalei bănci din Republica Moldova

7009_eco_societe.gifSociété Générale a realizat pe 4 ianuarie 2007 achiziţia a 70,57% din Mobiasbanca, pentru 18,4 milioane de euro, cu ocazia unei oferte publice de vânzare. Achiziţia se va finaliza în următoarele zile, la încheierea operaţiunii la bursa din Chişinău. Societe Generale s-a asigurat că Mobiasbanca va opera potrivit unor reguli de conduită conforme cu cele ale Grupului.
Independentă din anul 1991, Republica Moldova are o economie bine orientată, cu o creştere a PIB în termeni reali de 7,5% în 2005. Sectorul bancar a beneficiat de dezvoltarea economică înregistrând performanţe excelente în 2005, în special în domeniul creditării (+25%) şi al depozitelor (+45%), şi afişează un potenţial de dezvoltare ridicat. Indicatorii macroeconomici pentru anul 2006 sunt conformi cu tendinţa pozitivă înregistrată în 2005. Graţie aderării României la Uniunea Europeană, Republica Moldova este de acum la porţile Europei.
Cu 63 de agenţii, Mobiasbanca dispune de cea mai importantă reţea bancară din Chişinău şi de cea de-a treia reţea bancară din Moldova. Creată în anul 1990, banca are 505 angajaţi. Lider pe piaţa creditelor de consum cu o cotă de 20%, Mobiasbanca are peste 47.000 de clienţi persoane fizice şi 6.000 de clienţi persoane juridice, dintre care 5.700 sunt IMM-uri. Datorită dinamismului şi calităţii fondului său de comerţ, Mobiasbanca a înregistrat în anul 2005 o puternică dezvoltare a activităţii.
Prin această achiziţie, Société Générale îşi consolidează poziţia de actor major în Europa Centrală şi de Est, regiune în care Grupul are deja o poziţie puternică, cu peste 1.450 de unităţi bancare şi 4,7 milioane de clienţi persoane fizice.
Jean-Louis Mattei, Directorul Diviziei International Retail Banking a declarat :" Mobiasbanca va beneficia foarte rapid de sinergiile intra-grup care îi vor accelera dezvoltarea. Prin soliditatea sa financiară, experienţa în materie de bancă universală şi de dezvoltare a unor noi produse şi servicii, Grupul Société Générale va întări şi mai mult punctele forte ale Mobiasbanca, şi în special notorietatea mărcii sale, mărimea reţelei şi calitatea echipei de conducere."
Société Générale
Société Générale este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din zona euro. Cu peste 103 000 de angajaţi în întreaga lume, activitatea sa concentrează în jurul a trei mari linii de business :
l Retail banking & Servicii financiare, cu peste 21 milioane de clienţi în Franţa şi străinătate.
l Global Investment Management & Services, domeniu în care Grupul se numără printre principalele bănci din zona euro, cu 2 155 milliarde de euro în custodie şi 411 milliarde de euro în gestiune la sfârşitul lunii septembrie 2006.
l Corporate & Investment Banking: Société Générale se clasează printre liderii europeni şi mondiali pe piaţa de capital în euro, derivatives şi structured finance.
Société Générale este inclusă în cei cinci principali indici internaţionali de dezvoltare durabilă.

www.socgen.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE