UE încheie acordul de comerţ cu statele din Golf Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

UE încheie acordul de comerţ cu statele din Golf

7136_ext_UE.gifComisia Europeană a apreciat luni că va încheia, în curând, cu statele din Golf, un acord mult aşteptat pentru comerţ după ce runda de negocieri tehnice s-a încheiat săptămâna trecută, informează Reuters.
"Salut atmosfera pozitivă şi constructivă a negocierilor", a declarat comisarul european pentru comerţ, Peter Mandelson. "Ne aflăm acum în situaţia de a rezolva problemele finale şi de a încheia, în viitorul apropiat, o înţelegere între UE şi Consiliul de Cooperare din Golf FTA", a adăugat el într-un comunicat.
Consiliul de Cooperare din Golf (CCG) include statele Kuweit, Qatar, Oman, Arabia Saudită, Bahrain şi Emiratele Arabe Unite.
Negocierile între acest grup şi UE au început în 1990, dar au fost încetinite după ce CCG a format în 1999 o uniune vamală şi după ce o nouă strategie UE de negociere a fost adoptată în 2001, pentru a include sectorul serviciilor în discuţii.
Acordul ar putea acoperi, în afară de consolidarea comerţului şi investiţiilor, şi probleme politice precum drepturile omului, imigrarea ilegală şi lupta împotriva terorismului, se mai precizează în declaraţia UE.
Cele două părţi urmează să se reîntâlnească în februarie, pentru o nouă sesiune de negocieri la nivel tehnic, care ar putea deschide calea către înţelegerea finală, a mai spus un oficial UE. UE încearcă să încheie acorduri de comerţ cu diferite state sau regiuni din lume dar şi să finalizeze runda de negocieri de la Doha a Organizaţiei Mondiale a Comerţului, pentru a reduce barierele de comerţ la nivel global. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE