Anonymous ameninţă cu dezvăluiri compromiţătoare Externe
  • Erika Marginean
  • 0 comentarii
  • 107 Vizualizări

Anonymous ameninţă cu dezvăluiri compromiţătoare

Hackeri din cadrul Anonymous au postat ilegal un mesaj pe site-ul Comisiei americane pentru Sentinţe. În mesaj ei cer reformarea sistemului judiciar. Într-o acţiune pentru răzbunarea activistului Aaron Swartz, care s-a sinucis pe 11 ianuarie, la vărsta de 26 de ani, gruparea avertizează că va dezvălui informaţii compromiţătoare despre Departamentul Justiţie. Familia şi prietenii lui Swartz susţin că tânărul s-a sinucis pentru că era persecutat de procurorii federali americani.

„Cetăţeni ai lumii: Anonymous a urmărit de ceva timp, cu preocupare, direcţia justiţiei din Statele Unite. Am asistat la devierea acestui sistem de la ideile nobile pe baza cărora a fost creat. Am văzut erodarea acestui proces, deteriorarea drepturilor constituţionale, uzurparea autorităţii legitime a instanţelor şi înlocuirea ei cu discreţia sau cu procurorii. Observăm cum legile sunt folosite din ce în ce mai puţin pentru a face dreptate şi din ce în ce mai mult pentru exercitarea controlului, autorităţii şi puterii în interesul actelor de reprimare şi câştigurilor personale„, se arată în mesajul semnat „Anonymous”.

Aaron Swartz s-a spânzurat, în locuinţa sa din Brooklyn, New York, au stabilit autorităţile americane. Un geniu al informaticii, Swartz a colaborat la o versiune iniţială a popularului instrument online RSS – care permite accesul automat la noi conţinuturi publicate online -, iar ulterior a devenit unul dintre cofondatorii Reddit, un site devenit un mijloc de exprimare pentru activiştii Internetului.Un susţinător pasionat al justiţiei sociale, Swartz a înfiinţat grupul Demand Progress, care a jucat un rol crucial în campania de convingere a Congresului american să retragă proiectul de lege antipiraterie online (Stop Online Piracy Act), care a suscitat o puternică opoziţie în rândul principalilor actori din domeniul Internetului. Swartz credea că publicul trebuie să aibă acces gratuit la informaţie.

În iulie 2011, Swartz a fost pus sub acuzare pentru furt de date online, după ce ar fi spart sistemul de computere al Massachusetts Institute of Technology şi ar fi descărcat 4,8 milioane de documente din baza de date academice a institutului, disponibilă pe bază de abonament.

Swartz risca o pedeapsă de până la 35 de ani de închisoare şi o amendă de până la un milion de dolari. A pledat nevinovat, iar procesul era programat să înceapă în luna aprilie a acestui an.

Sursa REALITATEA.NET

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE