Băsescu la Chişinău – băi de mulţime Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 72 Vizualizări

Băsescu la Chişinău – băi de mulţime

7149_ext_B.gifPreşedintele Traian Băsescu şi omologul său Vladimir Voronin au anunţat marţi, la finalul unei întâlniri tete-a-tete, că în maxim două săptămâni România va înfiinţa două consulate româneşti temporare pentru a uşura acordarea vizelor pentru cetăţenii din Republica Moldova.
Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa ca MAE "să se mişte repede" şi, în câteva săptămâni – zece zile, România să aibă personalul necesar la Cahul şi Bălţi. Şeful satului român a precizat că ţara noastră va face tot posibilul să proceseze în timp util cele peste 530.000 de cereri de cetăţenie depuse de moldoveni. Preşedintele a recunoscut că România are probleme la acest capitol şi că prioritate vor avea studenţii şi absolvenţii de studii superioare la instituţii româneşti.
"Situaţia nu e normală, imediat ar trebui rezolvate problemele care nu ne permit să fie deblocată situaţia", a apreciat Voronin.
Totodată, urmare a întâlnirii celor doi preşedinţi, vor fi demarate procedurile necesare pentru semnarea unui acord pe problema frontierei. Acesta va avea drept scop, după cum a precizat şeful statului român, nu desemnarea frontierei, ci modul în care se face trecerea graniţelor. La rândul său, Vladimir Voronin a insistat că acest viitor acord să fie bine pregătit de experţi şi jurişti. "Suntem succesorii frontierelor URSS, modificări nu au fost făcute. Rămâne să consultăm juriştii, experţii, să vedem cum să continuăm această succesiune", a precizat Voronin.
Traian Băsescu a subliniat că trebuie găsite soluţii pentru ca cele două ţări să coopereze în confirmitate cu exigenţele UE, dar şi cu nevoile cetăţenilor din cele două state de a trece frontiera cu uşurinţă înspre şi dinspre România.
Traian Băsescu a făcut, cu ocazia vizitei sale la Chişinău, câteva băi de mulţime printre participanţii la manifestaţii pro-româneşti. Acestea au avut loc în faţa preşedinţiei moldovene, la Consulatul şi Ambasada României. De fiecare dată Traian Băsescu a mers printre oameni şi i-a asigurat că vor călători mai uşor în România şi că problema vizelor va fi rezolvată.
"În niciun caz, Moldova, care speră să adere, şi România, care este membru UE, nu putem să construim o relaţie dacă punem între ţările noastre o cortină de fier", a conchis el. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE