Suplimentarea contingentelor străine, recomandată Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Suplimentarea contingentelor străine, recomandată

Comandantul forţelor americane din Afganistan, generalul Karl Eikenberry, a recomandat, marţi, sporirea numărului de militari străini din Afganistan, unde noul secretar american al apărării, Robert Gates, efectuează prima sa vizită, relatează AFP.
"Mă aştept ca inamicul să se concentreze asupra sudului Afganistanului, unde vom asista la intensificarea violenţei", a declarat el. Comandantul a subliniat că numărul incidentelor la la frontiera cu Pakistanul s-a dublat într-o lună, în pofida condiţiilor climatice nefavorabile, caracteristice iernii.
"Inamicul nu este puternic pe plan militar. Multe acţiuni vizează mai ales un efect psihologic", a spus comandantul. "Chiar dacă ne pregătim pentru o primăvară de violenţe, şi mă aştept la şi mai multă violenţă la vară, sunt sigur că vom putea domina situaţia", a subliniat el.
Forţele americane din Afganistan sunt în număr de 23.000-24.000, a notal el, fără să prevadă vreo reducere a efectivelor anul acesta sau în 2008.
"Am cerut ca unul dintre batalioanele noastre de infanterie (circa 1.200 de oameni) să rămână în Afganistan pe tot parcursul anului 2007", a explicat generalul, aluzie la un batalion al brigăzii 10 al cărei transfer este prevăzut în Irak. "Această cerere este analizată de Statul Major şi de Ministerul Apărării", a adăugat el. Potrivit generalului, contingentul ISAF (33.000 de militari) are cu 10 la sută mai puţini oameni decât necesar în condiţiile angajamentelor autorităţilor NATO. ISAF are nevoie şi de aviaţie de susţinere, de mijloace logistice şi în domeniul informaţiilor, a declarat un ofiţer din subordinea generalului. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE