Alegătorii aşteaptă rapoartele consilierilor judeţeni Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 53 Vizualizări

Alegătorii aşteaptă rapoartele consilierilor judeţeni

7161_cap.gifDoar cinci dintre cei 35 de consilieri judeţeni au finalizate pe site-ul Consiliului Judeţean Mureş rapoartele de activitate pe anul 2006. Alţi şapte dintre ei, inclusiv preşedintele Lokodi Edita şi vicepreşedinţii Petru Frătean şi Emil Groza, nu le-au realizat nici pe cele din 2005. Restanţierii au primit scrisori în care au fost rugaţi să-şi achite obligaţiile. Cât despre întâlnirile lor cu cetăţenii, consilierii le-au confundat cu manifestările la care ei au avut statut de invitaţi, total diferite de sesiunile de informare pe care ei ar trebui să le aibă cu alegătorii.

Conform art. 92, alin. 1 şi 2 din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Consililui Judeţean Mureş "Consilierii judeţeni sunt obligaţi să organizeze periodic întâlniri cu cetăţenii şi să aducă la cunoştinţa acestora toate faptele şi actele administrative ce interesează colectivitatea locală. Consilierii judeţeni sunt obligaţi să prezinte în Consiliul Judeţean o informare privind problemele ridicate la întâlnirea cu cetăţenii, iar în cazul îndeplinirii unei misiuni oficiale să prezinte, în prima şedinţă ordinară de consiliu, un raport privind deplasa-rea efectuată, în termen de 45 de zile de la data încheierii misiunii". Articolul 96 al aceluiaşi document, prevede: "Fiecare consilier judeţean este obligat să prezinte, anual, un raport de activitate care se va publica, prin grija secretarului jude-ţului, pe site-ul Consiliului Judeţean".

Sentimentala Letiţia Iacob
În raportul său, consilierul judeţean PSD Letiţia Iacob povesteşte: "În anul 2006 în calitate de consilier mi-am propus: să mă simt responsabilă pentru ceea ce fac, să îmbunătăţesc comunicarea şi colaborarea cu cetăţenii judeţului, să dau satisfacţie în tot ceea ce fac". "Din multitudinea demersurilor întreprinse", Iacob enumeră prezenţa la anumite manifestări în cadrul şcolilor din judeţ, pentru a concluziona apoi cu modestie: "la întâlnirile enumerate concluziile desprinse în urma dialogurilor purtate cu colegii de breaslă au fost pozitive, dominate de profesionalism, benefice sistemului de învăţământ". Ca membru al comisiei culturale a CJ, Iacob raportează că a avut "dezbateri profunde cu managerul Ansamblului Artistic Mureşul şi directorul Bibliotecii Judeţene", iar în privinţa voturilor, Letiţia Iacob aminteşte că a votat favorabil proiectele repartizării anumitor fonduri.

Bine aţi venit în judeţul Mureş
Consilierul PD CristianŢintoşan s-a limitat la o pagină pentru activitatea sa în anul trecut. El explică, "datorită profesiei sale de jurist", temeiurile legale pe baza cărora activează comisia juridică din care face parte, dar se preface că nu remarcă faptul că respectiva comisie funcţionează cu număr par de membri. "În cadrul plenului am participat la toate şedinţele ordinare sau extraordinare, încercând ca prin activitatea şi votul meu, să reprezint locuitorii acestui judeţ în faţa factorilor de decizie", susţine Ţintoşan. La capitolul iniţiative de succes, Ţintoşan aminteşte: "personal sunt iniţiatorul unui proiect de hotărâre privind proiectarea, construirea şi amplasarea de însemne specifice judeţului nostru pe căile de acces rutier în judeţ. Acesta se va derula în primele luni ale anului 2007".

"Vreau să ajung la radio!"
Vasile Boloş, consilierul judeţean PSD, a participat la şedinţe, a avut intervenţii, "din care 5 au avut ca obiect principal propuneri privind îmbunătăţirea activităţii Consiliului Judeţean Mureş", şi a enumerat toate evenimentele la care a luat parte. Boloş se mândreşte cu apariţii în media: "30 noiembrie 2005 participare la emisiunea Sonar" – la Radio Son, 19 mai 2006 participarea la "Alesul mureşean", emisiune în direct la Televiziunea Târgu Mureş, şi participarea la o emisiune a Antenei 1 Târgu Mureş împreună cu preşedintele CJ Lokodi Edita şi alţi colegi din consiliu.

“Problemele comunităţii…”
Consilierul PD Gheorghe Sămărghiţan s-a declarat foarte activ. "În calitatea mea de consilier judeţean mi-am desfăşurat activitatea în cadru organizat, prin participarea activă la şedinţele ordinare şi extraordinare şi în şedinţele comisiei din care fac parte, exprimându-mi punctul de vedere prin luări de cuvânt la fiecare şedinţă. Am participat la diferite evenimente sociale şi culturale la nivel judeţean şi naţional", raportează Sămărghiţan. În plus a dat dovadă de abnegaţie: "Fiind membru activ al Comisiei Judeţene de Expertiză Medicală a Persoanelor adulte cu Handicap Mureş, am desfăşurat cea mai complexă activitate, contribuind cu profesionalism şi abnegaţie la solicitări, aplicând consecvent criteriile medicale şi componentele sociale ale cauzisticii", mai spune Sămărghiţan. Cât despre activitatea sa în comisia social culturală… "apreciez ca fiind deosebită, bazată pe principiul că problemele comunităţii sunt foarte importante şi prioritare", a încheiat Sămărghiţan.

"Restanţierii urmează să depună rapoartele de activitate. Acum pregătim şedinţa din 25 ianuarie şi probabil în această perioadă le vor finaliza. I-am avertizat în scris, am trimis scrisori prin care i-am rugat să se achite şi de această obligaţie", Ioan Togănel, secretar general CJ Mureş

Exemplul Pokorni
Consilierul UDMR Pokorni Laszlo a sintetizat în raportul său activitatea sa, axată în special pe proiecte de asistenţă socială, raportând exact termenele, obiectivele şi rezultatele întâlnirilor. De asemenea, el este singurul dintre cei cinci care a prezentat o situaţie cronologică privind luările sale de cuvânt şi obiectivele susţinute.

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE