Fără contoare pe faţade Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 111 Vizualizări

Fără contoare pe faţade

7169_sighi_F.gifDirectorul Oficiului Prefectural Sighişoara, Adrian Gherca, a trimis în decembrie 2006 o adresă Autorităţii Naţionale de Reglemetare în domeniul Gazelor Naturale prin care cerea modificarea normativului privind amplasarea contoarelor de gaz pe faţadele clădirilor şi acuza inclusiv faptul că – la Sighişoara, pe strada Ana Ipătescu – aceste contoare ocupă ilegal domeniul public.
În cursul zilei de marţi, 16 ianuarie, ANRGN a trimis un răspuns Oficiului Prefectural Sighişoara din care reiese că acest normativ este "ca şi schimbat", prin modificarea Regulamentului de măsurare a cantităţii de gaze, a declarat Adrian Gherca.
Potrivit Autorităţii "în conformitate cu Regulamentul de măsurare a cantităţilor de gaze naturale tranzacţionate la consumatorii captivi este permisă montarea unor anumite tipuri de mijloace de măsurare a gazelor naturale în interiorul proprietăţii. (…) Art. 82 din Regulamentul menţionat precizează că pentru contoarele cu preplată sau cu teletransmisie de date este permisă şi amplasarea în interiorul proprietăţii consumatorului".
Directorul Oficiului Prefectural Sighişoara, Adrian Gherca, a precizat că în viitorul apropiat demersurile pentru stoparea amplasării contoarelor de gaze pe faţadele clădirilor cu valoare istorică cad în sarcina Primăriei care va trebui să solicite acest lucru prin adrese oficiale trimise societăţii de distribuţie a gazelor naturale şi Ministerului Culturii.

Florentina CĂLUGĂR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE