Poliţia Comunitară la bilanţ Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Poliţia Comunitară la bilanţ

7167_sighi_Poli.gifPrioritatea Zero a Serviciul Public de Poliţie Comunitară şi în acelaşi timp principala sa problemă în 2006 a fost ocuparea funcţiilor din statutul de organizare.

Potrivit unui bilanţ prezentat de şeful acestui serviciu, Valeriu Bogdan, încadrarea cu personal s-a făcut eşalonat ca urmare a exigenţelor impuse şi a rezultatelor slabe obţinute de candidaţi la concursurile organizate de Primărie.
La ora actuală toate posturile de agenţi sunt ocupate, dar mai sunt disponibile trei funcţii de şofer.
Bugetul alocat pentru cheltuieli materiale Poliţiei Comunitare în 2006 a fost de 73 700 lei. Fondurile au fost folosite în exclusivitate pentru achiziţionarea ţinutei de intervenţie, a unui autovehicul de serviciu, a carburantului aferent acestuia şi a unui minim necesar de materiale de autoapărare şi imobilizare. Totuşi, Poliţia Comunitară nu dispune încă de armament, muniţie şi uniformă de serviciu.
"Datorită faptului că o mare parte din populaţia municipiului nu este la curent cu legislaţia în vigoare, anul trecut activitatea de bază a constat în prevenirea cetăţenilor şi numai în caz de repetare a contravenţiilor sau a unor abateri grave, s-a trecut la sancţionarea acestora", a precizat şeful S.P.P.C. Valeriu Bogdan.
În 2006, personalul Serviciului Public de Poliţie Comunitară Sighişoara a intervenit la rezolvarea unui număr de 162 sesizări scrise şi telefonice şi la peste 70 de sesizări în colaborare cu Poliţia municipiului. Majoritatea sesizărilor s-au referit la tulburarea ordinii şi liniştii publice şi s-au rezolvat la faţa locului.
Au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 38. 495 lei un număr de 417 persoane fizice şi juridice şi cu avertisment 633.
Cea mai mare amendă dată de Poliţia Comunitară până acum s-a ridicat 4500 lei noi. Victima: patronul unei societăţi comerciale din Sighişoara la care s-a constat în mod repetat nerespectarea programului de funcţionare. Alte abateri sancţionate contravenţional au fost "practicarea activităţii de taximetrie fără autorizaţie, tulburarea ordinii şi liniştii publice, parcări în zone nepermise, vânzare de produse agricole fără documente legale sau cu documente falsificate, cerşetorie sau acte de violenţă în şcoli şi licee".
Bilă albă primesc poliţiştii comunitari pe 2006 şi în ce priveşte acţiunile caritabile în care s-au implicat: cele aproximativ 400 kg de legume şi fructe confiscate în piaţă anul trecut au fost donate la Centrul Creştin de zi, la Căminul de Bătrâni şi la Centrul pentru copii cu dizabilităţi, iar în preajma sărbătorilor de iarnă, agenţii comunitari au pus mână de la mână şi au cumpărat alimente pentru persoanele nevoiaşe.
La capitolul "puncte slabe", în 2006, conducerea Poliţiei Comunitare menţionează slaba dotare cu armament şi mijloace de autoapărare şi imobilizare, experienţa redusă a personalului, numărul relativ redus de agenţi prevăzut în organigramă (faţă de necesarul pentru municipiul Sighişoara), relaţia poliţist cetăţean(sub aspectul modului de adresare, abordare şi a încrederii reciproce), dar şi lipsa unui sediu şi a unui autovehicul de intervenţie.

Florentina CĂLUGĂR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE