Cadrele didactice au restanţe la salarii Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 63 Vizualizări

Cadrele didactice au restanţe la salarii

Cadrele didactice din Sighişoara nu şi-au primit încă salariile pe decembrie 2006.
Potrivit autorităţilor locale situaţia se datorează faptului că Ministerul Finanţelor nu a virat banii pentru salarii. Suma necesară pentru achitarea salariilor cadrelor didactice sighişorene se ridică, lunar, la peste 14 miliarde şi jumătate de lei vechi. Deşi în trecut au existat perioade în care Primăria a făcut plăţile către profesori înainte ca banii să fie viraţi în cont de Ministerul de Finanţe, acest lucru nu mai e posibil luna aceasta întrucât încasările la bugetul local sunt reduse, ca la fiecare început de an.
Directorul Oficiului Prefectural, Adrian Gherca, s-a întâlnit luni dimineaţa cu liderii sindicali din învăţământul sighişorean şi le-a promis că va face toate demersurile necesare pentru ca profesorii să-şi primească salariile cât mai repede. Urgenţa e cu atât mai mare cu cât profesorii reclamă că au de achitat rate la bancă, iar mulţi sunt acum restanţieri din cauză că nu şi-au luat salariile.
În opinia şefului Oficiului Prefectural blocajul care s-a creat e la nivelul local. Gherca a precizat că din discuţiile purtate cu directorul economic al Primăriei, administraţia locală mai are nevoie la ora actuală de circa trei miliarde de lei vechi pentru a vira salariile – întegral – în conturi. Propunerea Oficiului Prefectural a fost ca salariile să fie acordate cadrelor didactice cât mai repede măcar în proporţie de 60-70% până când bugetul va beneficia de venituri noi. (F.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE