Sighişoara Durabilă – la cel mai mare târg de turism alternativ Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Sighişoara Durabilă – la cel mai mare târg de turism alternativ

Asociaţia Sighişoara Durabilă va participa în perioada 2-4 februarie, la Hanovra, la cel mai mare târg de turism alternativ din lume.
Cunoscut sub numele "Reise-Pavillon", acest Târg se află la cea de-a 17-a ediţie, în accepţiunea organizatorilor, turism alternativ însemnând turism durabil în toate variaţiunile şi formele sale.
Manifestarea se bucură de prezenţa a circa 300 de operatori turistici, asociaţii turistice şi ONG-uri din întreaga lume implicate în acest fel de activităţi. În 2006, Târgul a avut 18.000 de vizitatori.
Din România, alături de Asociaţia Sighişoara Durabilă, vor mai participa alţi 5-6 turoperatori, ONG-uri şi persoane fizice, membri ai reţelei CARPATHIA -o reţea de turism alternativ, înfiinţată în 2006 la iniţiativa Asociaţiei Sighişoara Durabilă şi care cuprinde în prezent 35 de adepţi din şapte ţări.
Membrii Carpathia vor prezenta la Târgul din Hanovra atât propriile servicii şi produse cât şi profilul şi activitatea reţelei în scopul atragerii de noi membri.
"Dacă reţeaua ospitalităţii Carpathia îşi va dovedi utilitatea şi vitalitatea, ea va fi inaugurată în mod oficial încă în acest an, la Sighişoara, unde altundeva?", a declarat Hans Hedrich, coordonator de proiecte la Asociaţia Sighişoara Durabilă.
Acesta a precizat că una din prezentările care se vor ţine la Târgul de turism alternativ din Hanovra are ca subiect potenţialul turistic cultural al "Triunghiului săsesc" din sudul Ardealului.
O altă temă de interes abordată va fi "ecologizarea" industriei turistice convenţionale! În opinia Asociaţiei Sighişoara Durabilă "hotelierii sau turoperatorii din zona Sighişoarei care vor adopta pe viitor măsuri şi practici ecologice vor putea obţine un plus de imagine şi de profit".
"Este de interes acest Târg pentru zona Sighişoarei? În mod categoric, da! Din mai multe motive:
1. Potenţialul turistic cu specific cultural şi ecologic al oraşului şi zonei noastre este arhicunoscut, chiar dacă nu este încă pus în valoare cum trebuie.
2. Conştientizarea potenţialului turistic ecologic şi cultural în zona noastră îi va încuraja şi îi va determina într-un târziu pe locuitorii săi să respecte şi să păstreze/reabiliteze patrimoniul ecologic şi cultural de care dispun şi care astăzi este neglijat şi distrus.
3. În Ardeal, cererea de produse turistice sustenibile va creşte considerabil pe viitor – rămâne ca localnicii să facă oferte corespunzătoare.
4. La Hanovra se va discuta şi despre "ecologizarea" industriei turistice convenţionale! Astfel, hotelierii sau turoperatorii din zona Sighişoarei care vor adopta pe viitor măsuri şi practici ecologice vor putea obţine un plus de imagine şi de profit".

Florentina CĂLUGĂR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE