Cercetată pentru înşelăciune Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 62 Vizualizări

Cercetată pentru înşelăciune

Atenţie la persoanele "binevoitoare" care se oferă să vă rezolve un loc de muncă în străinătate.
Biroul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei cercetează cazul unei femei în vârstă de 52 de ani, domiciliată în Sighişoara, care locuieşte fără forme legale în Odorheiul Secuiesc, împotriva căreia au depus plângeri şapte persoane din comuna Albeşti. Femeia ar fi recrutat aceste persoane cu promisiunea că le va rezolva un loc de muncă în Cehia, cerându-le fiecăruia câte un comision de 50 de euro. I-a condus pe toţi cu trenul până în Satu Mare de unde au fost preluaţi de un reprezentant al patronului ceh la care urmau să lucreze.
Odată ajunşi acolo, li s-au confiscat cărţile de identitate şi paşapoartele. Au realizat că sunt traşi pe sfoară după câteva zile, întrucât nu li s-a încheiat contract de muncă aşa cum aveau promisiuni. În schimb, patronul ceh i-a cazat în nişte barăci, le-a pus în vedere că trebuie să-şi plătească singuri cazarea şi masa şi, zilnic, le dădea câte o sumă de bani pentru autobuzul care-i transporta la locul de muncă. Oamenii şi-au făcut calculele şi au constatat că vor strânge sume infime în felul acesta.
Când au cerut socoteală patronului ceh, acesta le-a explicat că a plătit câte 6.000 de coroane (adică aproximativ 150 de euro) de fiecare femeii care a intermediat deplasarea. Păgubiţii s-au întors cu toţii acasă, o parte abandonându-şi actele de identitate. Unora familiile le-au trimis bani de drum, alţii au apelat la Ambasada României din Praga pentru a cere titluri de călătorie. Femeia care a intermediat plecarea celor şapte persoane din Albeşti în străinătate este cercetată acum pentru înşelăciune şi riscă între 2 şi 15 ani de închisoare. Dacă se va dovedi că a încasat cele 6.000 de coroane de persoană în alte scopuri decât pentru asigurarea transportului în Cehia, ea s-ar putea face vinovată şi de trafic de persoane. În această situaţie cazul va fi preluat de Serviciul de Crimă Organizată din cadrul IPJ Mureş, a precizat conducerea Poliţiei Sighişoara.

Florentina CĂLUGĂR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE