Microbuze electorale Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

Microbuze electorale

7383_ligiaVORO.gifMi-a luat ceva timp să mă prind la ce le-or putea fi utili copilaşii politicienilor. Dacă nu pot fi folosiţi încă drept masă de manevră de către diversele partide şi partiduleţe care împânzesc judeţul şi nu li se pot îmbâcsi creierele cu doctrinele politice absente la majoritatea partidelor, în schimb copiii au acces la ceva după ce jinduiesc politicienii când se adună şi ei la o serată dansantă la căminul cultural. La microbuze.
După ce democraţii, cărora le aparţine portofoliul Educaţiei, au făcut un adevărat circ naţional prin paradele şi ceremoniile, ce ne trimiteau la cele de dinainte de 1989, la fiecare microbuz livrat vreunei şcoli din bogata (mă gândesc la sumele plătite, umflate după cum a susţinut o parte a mass-media), altfel săraca Românie, iată că ne-au explicat şi de ce aveau nevoie de microbuze. Ca atunci când, politicienilor li se face dor de o populară, o stacană de vin şi nişte aperitive reci şi câteva discursuri vechi adaptate pentru urechi revoluţionate democrat, să aibă şi în ce se deplasa. Bănuiesc că nu atât la sosire cât la plecare când vinul dulce îşi va fi făcut efectul.
Doar ce paravan mai bun decât elevii puteau găsi, aceiaşi elevi în beneficiul exclusiv al cărora a fost susţinut acest program, după sălile de sport PSD-iste şi bazinele de înot ale UDMR. Acum s-a întâmplat să fie democraţii, dar puteau fi la fel de bine şi liberalii sau social-democraţii etc., pentru că în politică, ne-am convins, nu interesul comunităţii e primordial, ci cel individual, apoi de grup, mai încolo vine cel partinic şi dacă mai e cazul, timp şi loc ne mai ocupăm şi de cel al comunităţii.
Incidentul de la Iernut, explicaţia subţire a primarului Cornea cu microbuzul aflat acolo din întâmplare, cu liberalii care s-au inflamat, nici nu m-am aşteptat la altceva, ştiindu-i supăraţi pe democraţi, cu prefectul solicitând o anchetă şi cu ministrul Educaţiei şi a şefului peste destinele învăţăceilor din judeţ cerând pedepsirea celor vinovaţi, democraţi, m-a făcut să mă întreb ironic: cine o fi plătit motorina? Şi aştept anunţul oficial că a început campania electorală şi o rectificare politică – să ni se spună şi nouă cine a fost cetăţeanul binevoitor – sau mai bine zis doar culoarea politică – care a anunţat televiziunea.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE