Contre Geoană – Boc Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 25 Vizualizări

Contre Geoană – Boc

7428_Boc.gifPreşedintele PSD, Mircea Geoană, i-a replicat duminică lui Emil Boc care a arătat că Nicolae Văcăroiu riscă suspendarea de la preşedinţia Senatului pentru că a permis dezbaterea moţiunii Macovei, susţinând că însuşi liderul PD cerea prin moţiuni demiterea miniştrilor PSD.
Geoană a adoptat o poziţie similară cu cea a preşedintelui Senatului, Nicolae Văcăroiu, care a declarat acelaşi lucru săptămâna trecută, tot ca replică adresată liderului PD, susţinând că însuşi Emil Boc a semnat numeroase moţiuni simple prin care cerea demiterea miniştrilor PSD din cabinetul Năstase. "Este o acţiune jenantă din partea lui Emil Boc de a sugera că dl. Văcăroiu ar trebui revocat pentru că a supus dezbaterii plenului o moţiune care cere demisia unui ministru. Şi în guvernarea Năstase se depuneau moţiuni simple prin care se cerea demisia miniştrilor. Domnul Boc de ce nu riposta şi atunci?", a declarat Geoană. Liderul PSD a arătat că demersurile lui Boc, pe care le-a catalogat drept "disperate" au drept cauză o premieră în viaţa democratică a României, adoptarea unei moţiuni simple care cere demiterea unui ministru. "Îl trimit pe domnul Boc să mai citească din abecedarul democraţiei româneşti care conţine regula de bun simţ ca atunci când un ministru nu mai are sprijinul Parlamentului trebuie să plece", a conchis Geoană.
Preşedintele PD, Emil Boc, a declarat, duminică, că preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, este primul responsabil pentru adoptarea moţiunii împotriva ministrului Justiţiei pentru că a supus la vot o moţiune simplă care are consecinţele unei moţiuni de cenzură. Boc a invocat Regulamentul Senatului, articolul 155, alineatul 2, care stipulează că "preşedintele Senatului nu va supune dezbaterii moţiunile simple care vizează finalităţi specifice moţiunii de cenzură, prezentând Senatului motivele deciziei sale". Liderul PD a susţinut chiar că din acest motiv- nerespectarea acestor prevederi, Văcăroiu riscă revocarea din funcţie. Potrivit aceluiaşi Regulament, articolul 30, preşedintele Senatului poate fi revocat din funcţie în cazul în care încalcă prevederile Constituţiei sau dacă încalcă grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Senatului sau ale regulamentului şedinţelor comune. Revocarea este posibilă dacă este propusă la cererea a minimum o treime din numărul total al senatorilor sau a jumătate plus unu din numărul acestora şi se votează prin vot secret cu majoritatea senatorilor.
Liderul PD a declarat că "frauda" produsă de senatorul PRM Claudiu Tănăsescu, la votul în favoarea moţiunii anti-Macovei, "este lipsită de orice dubiu". În acest sens, Emil Boc a afirmat că demisia lui Claudiu Tănăsescu ar fi o consecinţă firească a gestului său. "Ceea ce s-a întâmplat în Senat este cea mai firească pledoarie pentru votul uninominal", a continuat Emil Boc. De altfel, liderul PD a declarat că tot scandalul declanşat de senatorul PRM este un semnal negativ pe care România îl dă, "că se fură la cel mai înalt nivel". PD a cerut săptămâna aceasta anularea votului dat moţiunii anti Macovei, motivând vicierea votului de către senatorul PRM. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE