Escadrila „invizibilă” Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

Escadrila „invizibilă”

7436_escadrila.gifPrimele 8 aparate dintr-o escadrilă de avioane de tip F-22 Raptor au aterizat la baza aeriană Kadena, din arhipelagul Okinawa, situat în sudul Japoniei.
Sosirea acestor aparate, cele mai scumpe aeronave de vânătoare construite vreodată, a întârziat cu o săptămână din cauza unor defecţiuni a aparaturii de bord înregistrate la două aparate.
Pentagonul îşi pune mari speranţe în F-22 Raptor, menit să asigure supremaţia aeriană a Statelor Unite în secolul 21. Construit în tehnologie stealth (invizibilă), Raptor poate doborî de la mare distanţă orice adversar, înainte de a fi detectat. Radarul său îi permite să urmărească mai multe ţinte simultan. Computerul de bord alege ţintele, evaluează riscurile şi apoi dictează pilotului manevrele de evitare necesare.
Motorul îi asigură o manevrabilitate sporită şi zborul în regim supersonic pentru o perioadă îndelungată, în timp ce aeronavele actuale îşi epuizează rezervele de combustibil la asemenea viteze în câteva minute.
Deloc impresionaţi de performanţele lui Raptor, pacifiştii locali au protestat în faţa bazei de la Kadena, convinşi că prezenţa acestor aeronave sofisticate nu face decât să sporească tensiunile din regiune. (I.B.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE