Nu va doriti sa mancati tot Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Nu va doriti sa mancati tot

10805_sana1.gifIn cazul in care nu sunt respectate câteva reguli minime de alimentatie în aceste zile, nu va fi de mirare ca vor fi persoane care sa figureze în evidentele medicilor cu toxinfectii alimentare dupa sarbatori. Sarbatorile pot deveni un chin, daca nu sunt respectate regulile alimentare de baza. Traind experienta anilor trecuti, când muresenii s-au înfruptat din tot felul de alimente si au ajuns la spital, medicii recomanda si acum un meniu moderat. Masa de Revelion înseamna pentru multi dintre noi un prilej de a face excese alimentare, mai ales ca, vine dupa o perioada de post. Dupa o petrecere pe cinste, cu delicatese culinare stropite din belsug cu alcool, ne putem astepta la unele tulburari serioase ale aparatului digestiv.
Mâncare si bautura moderat
"Trecerea dupa post spre dieta traditionala româneasca trebuie sa fie usoara, treptata. Este recomandata consumarea a cel mult doua oua pe zi si evitarea maionezelor si sosurilor grase, a deserturilor cu creme. Legumele si fructele nu trebuie sub nici o forma sa lipseasca de pe masa. Cu atât mai mult cu cât, ele asigura necesarul de vitamine si elemente minerale, dar sunt si bogate în fibre alimentare. De asemenea e important modul de pregatire al mâncarii, se evita prajitul, înlocuindu-l cu fiertul sau coptul", ne-a explicat Valentina Dan, specialist în educatie pentru sanatate la Centrul Herghelia. Bolnavii cronici nu trebuie sa renunte în aceasta perioada la regimul prescris de medici. "Indiferent de starea de sanatate, bauturile trebuie consumate cu prudenta. Între mese trebuie sa existe pauze de trei ore, timp în care sunt indicate plimbarile. Hidratarea organismului este esentiala, astfel ca e bine sa se consume 6-8 pahare de apa, suc natural", a mai adaugat Valentina Dan.
Sfatul specialistilor
Angajatii SMURD sunt pregatiti sa intervina în orice situatie. Cele mai frecvente cazuri cu care se confrunta sunt cele generate de consumul excesiv de mâncare, de alcool si nerespectarea stricta a unot tratamente. Patologia pe care o intalnesc de sarbatori este foarte variata: apar cu preponderenta problemele digestive, generate de consumul de alcool si mâncare fara cumpatare, mai ales ca s-a încheiat perioada postului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE