Home / Politic / Adria Med datoare la CJ

Adria Med datoare la CJ

11093_cj.gifConsiliul Judetean Mures, va dezbate astazi proiectul de hotarare prin care sunt stabilite modalitatile prin care societatea Adria Med din Targu-Mures sa achite sumele restante pe care le are de achitat catre CJ Mures. Aceste datorii s-au acumulat prin neachitarea sumei lunare de 12.206 lei catre CJ Mures, suma reprezentand contravaloarea folosirii spatiului situat in strada Mihai Viteazu la numarul 31, locatie in care isi desfasoara activitatea centrul medical privat Galenus. In caz ca va fi votata hotararea referitoare la sumele datorate de Adria Med catre CJ Mures, va modifica Hotararea CJ Mures numarul 86/2007 prin care s-a stabilit contravaloarea folosintei de catre S.C. "Adria Med" S.R.L. a imobilului din strada Mihai Viteazu pentru perioada 17.12.2004 – 30.08.2007, aprobându-se ca aceasta societate sa desfasoare în continuare activitati medicale în acest imobil pâna la finalizarea procedurii de concesionare, urmând a plati Consiliului Judetean lunar, suma de 12.206,5 lei. Astfel noua hotarare prevede ca Biroul financiar – contabil din cadrul CJ Mures sa recupereze suma datorata de Adria- Med (32 X 12.206=390.592 de lei ), în termen de 15 zile de la data intrarii în vigoare a hotarârii, suma datorata necesitand actualizarea cu indicii de inflatie comunicati de Institutul National de Statistica, la data platii efective. Administratorul SC Adria Med SRL, Lucian Neagos, nu pare deloc ingrijorat de o eventuala aprobare a proiectului de hotarare prin care societatea sa va fi nevoita sa achite peste 300 de mii de lei CJ Mures sustinand ca totul se va rezolva pe cale pasnica excluzand ideea unui conflict. "S-au facut demersuri legale pentru medierea acestui conflict si cred ca problema se va rezolva odata ce partile se vor aseza la masa discutiilor. Nu ne jucam nici unii nici altii cu aceasta problema si tin sa precizez ca nu este nici o polemica ci trebuie discutat acest calcul retroactiv al sumei", a precizat Lucian Neagos.

Întrucât S.C. "ADRIA MED" S.R.L., asupra terenului care face obiectul hotarârii nr. 86/2007 a executat fara autorizatie de construire o extindere a constructiei vechi, urmare somatiilor efectuate CJ Mures, Consiliul local al municipiului Targu-Mures, a chemat în judecata societatea, solicitând instantei ca în temeiul Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii sa o oblige la obtinerea autorizatiei de construire sau, în caz contrar, la desfiintarea constructiilor realizate cu nerespectarea prevederilor legale. Litigiul a fost înregistrat pe rolul Judecatoriei Targu-Mures sub nr.1841/1460/2006, în prima instanta fiind pronuntata Sentinta civila nr.4253/25.10.2006, hotarâre prin care actiunea autoritatii publice locale a fost admisa în totoalitate. Împotriva acesteia a declarat apel pârâta (S.C. "ADRIA MED" S.R.L.), calea de atac fiind respinsa de catre Tribunalul Mures în dosarul nr.1051/102/2007, hotarârea judecatoreasca a instantei de apel nefiind comunicata partilor pana in prezent. Ca reactie la acest litigiu, CJ Mures in expunerea de motive a aceleiasi hotarari supusa aprobarii astazi va solicita realizarea unei analize asupra acestui spatiu. "În acelasi timp, consideram ca împrejurarea edificarii constructiei fara autorizatie de construire si cea a existentei litigiului despre care s-a vorbit, impune realizarea unui studiu de oportunitate cu privire la administrarea eficienta a imobilului situat în Targu-Mures, str. Mihai Viteazu, nr. 31, care sa reflecte si masurile legale dupa solutionarea irevocabila a litigiului mentionat."

Liviu CRUDULasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

CONDOLEANȚE. Liderul PSD Mureș, mesaj emoționant la despărțirea de Ionuț Ciprian Sand

Președintele PSD Mureș, Vasile Gliga, a transmis sâmbătă, 2 mai, pe pagina sa de Facebook, …