Despre Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, Asociatia Clepsidra si Clubul Pensionarilor Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 565 Vizualizări

Despre Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, Asociatia Clepsidra si Clubul Pensionarilor

11224_bosorog.gifCasa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor are ca obiect sprijinirea materiala si social culturala a membrilor în care scop acorda: împrumuturi rambursabile, ajutoare nerambursabile pentru deces, tratament balneo-climateric si ajutoare ocazionale. C.A.R.P organizeaza diferite activitati culturale, artistice si de agrement, functionând la Reghin din anul 1952. Din anul 1998, presedintele Asociatiei este Emil Maior, care a ajuns deja la trei mandate. Orarul biroului de pe strada Sarii numarul 11, este de luni pâna vineri, între orele 8-14. Momentan, în Asociatie sunt înregistrati 12.000 mii de membrii, care sunt deserviti de 5 persoane angajate la Casa de Ajutor Reciproc. Dintre acestia, 5.000 sunt din municipiul Reghin si 7.000 din mediul rural. "Organizarea este tip nucleu, în municipiu avem 14 nuclee, fiecare având câte un responsabil care tine legatura între membrii si asociatie, iar vicepresedintele Ioan Butiu însotit de câte un consilier fac deplasari în nucleele urbane si rurale pentru a rezolva problemele ivite", a declarat presedintele. Asociatia nu elibereaza bilete de tratament pentru pensionari, dar membrii biroului îi îndruma pe cetateni la Casa Judeteana de pensii cu explicatiile si actele necesare obtinerii biletelor: recomandarea medicului de familie, cupon de pensie, carte de identitate sau buletin de identitate, plus suma necesara contributuiei.
Bilantul pe anul 2007
La C.A.R.P. Reghin pe anul 2007 au fost acordate compensari partiale a cheltuielilor pentru ochelari, proteze, tratamente balneare si excursii catre 1560 de cazuri, care au beneficiat de o suma de 42.820 de lei. Astfel, au fost 540 de cazuri de ajutoarele pentru deces, care au primit suma de 170.230 de lei. În ceea ce priveste cazurile deosebite (pensionari cu pensii foarte mici sau grav bolnavi), s-au folosit 165 de membrii carora li s-a acordat ajutoare de 8.940 de lei.
Valoarea totala a ajutoarelor acordate de C.A.R.P. Reghin este de 214.610 lei. "Membrii asociatiei contribuie la contributia obligatorie cu 1,5 lei lunar, astfel ca se constituie ajutorul în "caz de deces", dupa vechimea pe membru, asigurându-se completarea partiala a unor cheltuieli pentru procurarea de ochelari, proteze si tratamente balneare. La noi, fiecare membru are dreptul la o compensare anuala", ne-a declarat Emil Maior. Exemplul cel mai relevant, chiar în luna ianuarie s-au efectuat plati de compensare partiala în 100 de cazuri. O parte din membrii asociatiei din municipiul Reghin frecventeaza "Clubul Pensionarilor", care se afla în aceeasi curte de pe strada Sarii. Zilnic, la club îsi petrec timpul peste 20 de persoane, jucând sah, table, remi sau carti. În cadrul clubului îsi desfasoara activitatea si Asociatia femeilor vaduve "Clepsidra", condusa de profesoara Anastasia Sârbu. Asociatia beneficiaza gratuit de toate utilitatile cu sprijinul C.A.R.P. Reghin. "În anul 2007 s-au înscris la noi în asociatie 550 de pensionari, ne dorim ca si în acest an sa avem câti mai multi pensionari membrii, pe care sa îi ajutam",a încheiat presedintele Emil Maior. (R.M.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE