Festivalul de folk "Prima Iubire", pe ultima suta de metri Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Festivalul de folk "Prima Iubire", pe ultima suta de metri

11225_sorina.gifÎn zilele de 14-15 martie, Primaria Municipiului Reghin si Casa de Cultura a Tineretului "George Enescu" organizeaza a doua editie a Festivalului National "Prima Iubire". Anul acesta invitatii speciali din marii folk-isti ai României vor fi: Ducu Betzi si Nicu Alifantis, precum si ceilalti colaboratori ai Sorinei Bloj de ani de zile: Florin Sasarman, Adrian Ivanitchi si Florian Stelian.
Directoarea Casei de Cultura ne-a declarat ca o noutate ca în acest an festivalul are doua sectiuni: muzica folk si chitara clasica. "Datorita acestei noi sectiuni s-au facut si modificari în regulamentul festivalului", a explicat Sorina Bloj.
La sectiunea muzica folk, pot participa concurenti cu vârsta cuprinsa între 16-35 de ani, individual sau constituiti în grup, cu doua creatii muzicale originale, pe versuri proprii sau ale unor poeti consacrati. Toti concurentii vor participa la o preselectie, vineri 14 martie la orele 9, în urma careia se va proceda la repartizarea acestora în concurs si în ziua de 15 martie în functie de numarul extras. Daca nu, concursul se va organiza numai în data de 14, urmând ca în 15 sa fie doar gala laureatilor.
La sectiunea chitara clasica, instrumentistii pot prezenta 1-2 piese sau fragmente muzicale clasice, astfel încât timpul alocat momentului prezentat în concurs sa nu depaseasca sase minute. În fiecare seara, dupa concurs, vor avea loc recitaluri ale cantautorilor consacrati ai genului folk si un recital de chitara clasica.
Juriul de specialitate va acorda premii si mentiuni în valoare totala de 5.000 de lei în bani si obiecte, pentru ambele sectiuni. Juriul îsi rezerva dreptul de a stabili, în functie de valoarea participantilor, distribuirea premilor. Instiutiile organizatoare asigura numai masa si cazarea concurentilor, transportul urmând sa si-l suporte fiecare. Cei interesati se mai pot înscrie pâna la data de 7 martie, la telefon 0265-520.580, fax 0265-511.044, sau în scris pe adresa: Casa de Cultura a Tineretului "George Enescu", strada Republicii, numarul 2, Reghin, jud.Mures, cod 545300. (R.M.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE