Ortoped avem, ne mai trebuie un chirurg si un medic la laborator Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 314 Vizualizări

Ortoped avem, ne mai trebuie un chirurg si un medic la laborator

11223_doftor.gifDupa ce mai bine de trei ani de zile în municipiul Reghin nu a existat un medic ortoped, la ultimul concurs organizat de conducerea spitalului "Eugen Nicoara", postul a fost în sfârsit ocupat.
Astfel, medicul specialist Pitea Radu Dan, fost rezident la Spitalul Judetean din Târgu-Mures este noul medic ortoped al orasului. În ce priveste noul cabinet de ortopedie, acesta functioneaza oficial de la 1 februarie, având perfectata atât relatia contractuala cu CJAS cât si autorizarea sanitara. Noul cabinet se afla pe strada Cardinal Alexandru Todea, în cladirea stomatologiei din spatele spitalului.
Medicul ortoped este navetist si lucreaza în fiecare zi de la ora 8 la 14, exceptie facând ziua de marti, când programul sau este de dupa masa de la ora 14. "De la 1 februarie si pâna în prezent am avut peste 100 de cazuri, acesti pacienti din fericire nu au mai trebuit sa se deplaseze pâna la Târgu-Mures, pentru a li se acorda îngrijirile de prim ajutor, deci am început activitatea cu dreptul si sper sa fiu de ajutor pentru toti reghinenii care vor confrunta cu probleme ortopedice", a declarat doctorul.
Cabinetul are toate dotarile si instrumentarul necesar, functionând la standarde europene. În cazurile de urgenta, pacientii se prezinta la compartimentul de primiri urgente din cadrul Spitalului, unde li se acorda primul ajutor, urmând consultul de specialitate la cabinetul de Ortopedie. Desigur, în cazul unor urgente majore, ce pot pune în pericol viata omului, primul ajutor se face la Reghin, urmând ca pacientii respectivi sa fie preluati de medicul specialist din ambulatoriu sau, dupa caz, sa ajunga la Spitalul Judetean din Târgu- Mures.
Potrivit declaratiilor directorului spitalului municipal, Reghinului îi mai lipseste un chirurg si un medic de laborator. Astfel, policlinica ar mai avea nevoie de un chirurg, postul fiind liber din vara anului trecut. "Postul a fost scos la concurs în decembrie 2007 împreuna cu cel de ortoped, însa din pacate nu s-a ocupat. Colegul meu a plecat în Germania, alt medic s-a înscris la concurs, însa între timp i s-a ivit ocazia de a ramâne în Târgu-Mures", a declarat directorul Iuliu Moldovan. Acesta a explicat ca, propriu-zis specialitatea chirurgie nu e descoperita, în spital mai existând alti trei chirurgi, însa în Policlinica ar mai fi nevoie de un medic cu aceasta specialitate. "Reghinul continua sa nu aiba un medic de laborator al sau, temporar policlinica functionând cu un pensionar angajat cu jumatate de norma, care ne ajuta în limita posibilitatilor, varianta care nu poate functiona pe termen foarte lung", a încheiat directorul spitalului. (R.M.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE