Am "stins" si Gazul! Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Am "stins" si Gazul!

11346_bascket.gifEchipa masculina de baschet BC Mures Târgu-Mures a câstigat meciul de campionat pe care l-a disputat în compania echipei Gaz Metan Medias din cadrul etapei a 17-a a campionatului national divizia A, cu scorul de 105:94 (28-32, 34-22, 23-20, 20-20).
Dincolo de scor a fost însa un meci fantastic, un spectacol rar întâlnit, pe care comentatorii întâlnirii (meciul a fost transmis în direct pe canalul Telesport) nu l-au contenit sa-l laude. Poate cel mai frumos meci din actualul campionat, dar în mod cert cel mai frumos dintre meciurile pe care l-am vazut în Sala Sporturilor din Târgu-Mures. Scorul la pauza spune multe: 62-54 este un scor la care se poate încheia un meci întreg, dar acum s-au marcat 112 puncte doar în primele 20 de minute. Un festival de aruncari dintre cele mai variate, patrunderi spectaculoase, o eficienta extraordinara de la distanta, ambele echipe având în aceasta perioada procentaje de peste 50% la aruncarile de trei puncte. Sigur, se poate spune ca apararile au fost destul de aproximative, dar atunci când adversarilor le iese totul din orice pozitie, singura ta sansa este sa le raspuzi cu aceeasi moneda. si exact acest lucru a facut BC Mures, unde a iesit iarasi la rampa McCullough, în forma pe care o stiam din toamna, executându-i pe medieseni din orice pozitie, cu un procentaj de peste 70%, si 20 de puncte doar pâna la pauza.
Seara magica, atmosfera de vis
În repriza a doua s-a mai domolit elanul, oarecum normal dupa o repriza jucata într-un ritm nebunesc, poate si apararea s-a îmbunatatit, dar s-au înscris si asa destule puncte, un pic peste medie. De la formatia gazda McCullough si-a continuat recitalul, dar si Cooley a jucat foarte bine de aceasta data. Truscott si McKenna si-au adus un aport important la zestrea de puncte a echipei, le fel si Jakab, care l-a suplinit foarte bine pe Russell, singurul jucator din cvintetul american a gazdelor care a prins o zi mai putin fasta. Din pacate, desi ar fi fost foarte importanta a victorie la o diferenta mai mare de 15 puncte (cu aceasta diferenta a pierdut echipa târgumureseana meciul din tur), pentru a avea avantaj la o eventuala egalitate de puncte la sfârsitul sezonului regulat, acest lucru nu s-a putut obtine din cauza unei caderi (deja intrata în obisnuinta) la începutul sfertului patru. În aceasta perioada, mediesenii de la 15 puncte s-au apropiat la doar doua puncte, bagând sperietii în spectatori. A urmat însa o tripla suberba a lui (cine altul?) McCullough, si un steal de toata frumusetea, urmat de cosul lui Cooley, si meciul era jucat. La sfârsit a mai urmat un monster slam-dunk marca Truscott, dar din pacate diferenta de la sfârsit a ramas doar de 11 puncte.
Au evoluat formatiile:
BC Mures: McCullough 35 (6×3), Cooley 22 (2×3), Truscott 21 (1×3), McKenna 15 (2×3), Jakab 8, Russell 4, Szászgáspár, Pora.
Gay Metan Medias: Thomson 18, Bubanja 17 (1×3), Vajda 14, Dumitrescu 13 (3×3), Cunda 12 (2×3), Grant 12 (2×3), Marianovic 6 (2×3), Jucan 2, Dehelean.
Au arbitrat (iritând spectatorii cu câteva decizii date aiurea): Doru Vinasi (Cluj-Napoca), Gabriel Roceanu (Bucuresti), Laurentiu Grigoras (Buzau).
În etapa urmatoare, BC Mures se va deplasa la Târgoviste, unde are prima sansa de a obtine victoria, iar în miercurea care vine, la 27 februarie, Cuadripol Brasov va face o vizita în sala mureseana. Pentru a fi sigur de calificarea în play-off, BC Mures trebuie sa câstige cel putin cinci meciuri din cele noua ramase.

,,M-am simtit ca acasa. Ma simt excelent în astfel de conditii. Este extraordinar sa avem asa public la fiecare meci. Avem o echipa foarte buna, noile achizitii ne ajuta foarte mult. Jucam bine sub panouri si practicam un baschet în viteza. Daca ne miscam mult si ne ajutam reciproc cred ca putem bate pe oricine. Cert este ca ne putem lua la întrecere cu toate echipele din campionat la aceasta ora", Brian McCullough.

,,Cred ca a fost cel mai bun joc al nostru, în acest campionat, prin faptul ca am marcat peste 100 de puncte, demonstrând ca suntem cea mai buna echipa în atac, din pacate, apararea a lasat de dorit si de aceasta data, dar una peste alta o victorie împotriva echipei Gaz Metan Medias este întotdeauna o victorie de palmares, pacat ca nu am reusit sa câstigam la 27 de puncte pentru a sari în fata lor în clasament, dar totusi consider ca am facut un pas important spre play-off", a declarat presedintele clubului BC Mures, Szalkay Jozsef.

,,A fost foarte frumos pentru mine ca am revenit în ,,jungla", dar atmosfera de aici este infernala si pot spune ca le este foarte greu echipelor adverse sa plece cu puncte din aceasta sala, a declarat ex-târgumureseanul Vajda Attila, de la Gaz Metan Medias.
Liderul echipei Gaz Metan Medias, Miljan Marjanovic a fost de parere ca "echipa BC Mures a jucat foarte bine în ofensiva. McCullough a marcat tot ce se putea. Din pacate noi am încasat cosuri din toate pozitiile. Când primesti peste 100 de puncte nu prea poti câstiga. Sper sa ne revenim pe parcurs, desi e foarte greu. Avem ceva probleme, dar avem sperante ca putem sa revenim la forma din tur".

Rezultate etapei a XVII-a:
BCM ELBA Timisoara – BC CS Gresiloft Târgoviste 101 – 77
U Mobitelco Cluj-Napoca – BC Arges Pitesti 94 – 74
CS Otopeni – CS Rapid Dromeas Bucuresti 69 – 84
CSM Leonardo Oradea – CSU Cuadripol Municipal Brasov 85 – 84
CSU Asesoft Ploiesti – BC Râmnicu Vâlcea 89 – 61

Valentin MURESAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE