Cu Dorin Serbanescu despre Universitatea Populara Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 197 Vizualizări

Cu Dorin Serbanescu despre Universitatea Populara

11400_dorin.gifÎn cadrul casei municipale de cultura "Eugen Nicoara" din Reghin îsi desfasoara activitatea si Universitatea populara, condusa de referentul cultural Dorin Serbanescu.
Universitatea îsi aduce contributia la educarea si culturalizarea populatiei comunitatii locale, activitatea acesteia fiind structurata pe domenii cum ar fi: educatie, cultura, arta, desfasurata în cadrul unor cursuri si cercuri de cultura generala, limbi straine, tehnologie si electronica, informatica, economie, educatie profesionala, precum si prin organizarea si prezentarea de manifestari culturale specifice ca expozitii pe diferite teme.
"Activitatea se desfasoara în cursuri si cercuri cu durata de 3 luni, 4 luni, 6 luni sau organizate pe durata unui an scolar, iar predarea de specialitate, teorie si practica, se face pe baza programelor de învatamânt de catre lectori specialisti cu pregatire superioara: profesori, ingineri, informaticieni si economisti sau medie", a explicat referentul Serbanescu. Diplomele se obtin în urma examenului scris si pe baza unei probe practice. Sursele de finantare a Universitatii Populare sunt din fonduri proprii si o reprezinta taxele de participare la cursuri. "În anul scolar 2008 în cadrul Universitatii Populare se organizeaza cursuri de coafura, vânzatori-ospatari, bucatari-cofetari, tinichigii auto, operator pe calculator, contabilitatea asistata pe calculator, tâmplarie mobila binala-dulgheri si sudori", a declarat referentul cultural Dorin Serbanescu. (R.M.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE