Iepurasii de la Gradinita Pitigoi Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 112 Vizualizări

Iepurasii de la Gradinita Pitigoi

boraci.gifVechea cladire ascunsa printre blocurile la fel de vechi de pe Bulevardul 1 decembrie 1918, aproape de Caparol, gazduieste Gradinita Pitigoi. Gradinita este arondata "Dumbravei Minunate" si functioneaza sub coordonarea educatoarei Ferenczi Rozalia, educatoarea cu 32 de ani la activ in invatamant.
Dupa absolvire a fost repartizata la Hodosa, o comuna in drum spre Sovata unde a lucrat 5 ani, dupa care au urmat cursuri de perfectionare, examene de grad si un curs de management la Bucuresti organizat prin Casa Corpului Didactic in 2003. Un destin profesional asemanator – cu modificarile aduse de anii postdecembristi – are si educatoarea Nemes Reka Orsolya. Dupa absolvire a lucrat 4 ani la Gradinita nr. 15, iar de 4 ani lucreaza la Pitigoi. "Imi plac copiii, se destainuie tanara educatoare, prin copii am cele mai mari succese, iar  esecurile nu mai conteaza". La intrebarea unde ar vrea sa fie peste 5 ani, a raspuns convinsa: "Tot aici. Si asta nu inseamna plafonare, inseamna ca realizarea mea profesionala se cunoaste prin rezultatele obtinute in educatia copiilor."
Grupa iepurasilor
Intr-o incapere spatioasa, incalzita de o soba de teracota, iepurasii stau pe covoare  groase si invata despre mijloacele de transport pe uscat. Masinute de toate culorile si marimile, trenulete, tancuri, tractoare si cate si mai cate  trec rand pe rand prin manutele copiilor care canta si recita poezii despre mijloacele de transport. Ghicitori si zicale, toate referitoare la masini si la carute, la trenuri si la carucioare! Intr-o clipita jucariile sunt reasezate la locurile lor iar copiii se prind in hora si canta si danseaza. Apoi se pregatesc de lectia de balet. Dupa Grupa Micimacko-Winnie the Pooh si  grupa Catelusilor vine randul Iepurasilor. Papuceii sunt schimbati cu opincute, apare "tanti de balet" cu radiocasetofonul si incepe una dintre lectiile cele mai asteptate de copii.
Intrebati ce vor sa se faca iepurasii cand vor creste mari, fiecare a zis cate o meserie de regula ce-si mai aminteau din lectiile trecute. Tema lectiilor din ultima perioada fiind despre mijloacele de transport, era de asteptat ca baietii sa vrea sa se faca soferi de tir. Izsak Attila, un baietel de 7 ani, veteranul gradinitei vrea sa se faca politist. Pe cand sa-l felicit ca in sfarsit e cineva care vrea altceva decat sofat, imi explica alegerea: "Vreau sa ma fac politist pentru ca imi place sa conduc masini frumoase, si imi place sa fiu politist!" L-am mai intrebat: "ce fel de masina vrei sa conduci?" Nu as fi ghicit nici intr-o mie de ani! "Vreau sa conduc un Chevrolet verde!" De ce Chevrolet si de ce tocmai verde, n-am reusit sa aflu. O fetita  din grupa iepurasilor, Peterfi Adrien nu vrea nici mai mult, nici mai putin decat rockerita sa se faca, dar nu orice rockerita, ci un star de-a dreptul! 
Se apropie ora pranzului. Una dupa alta  bunicute si mamici vin sa-si ia copilasii acasa. Fericiti de revederea cu cei dragi copiii povestesc ce au mai invatat astazi sau ce au primit la gustare… Ne retragem, ne asteapta ursuleti si catelusi de la o alta gradinita!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE