Oul sau gaina?
6 ianuarie 2009Nu stim care a fost primul, dar cercetatorii britanici au demonstrat ca ouale sunt bune pentru vedere. Un ou pe zi poate preveni cataracta şi degenerarea maculară, principala cauză a orbirii la persoanele în vârstă. Previn apariţia cancerului de sân. Ajută la buna funcţionare a creierului. Hrănesc pielea şi întăresc oasele. Având un conţinut bogat în vitamina A, ouăle sunt foarte indicate în cazul în care aveţi o piele deshidratată. Conţinutul de vitamina D întăreşte oasele, crescând absorbţia calciului. În ceea ce priveşte mineralele, ouăle conţin calciu, excelent pentru dinţi şi oase. Trei-patru ouă pe săptămână asigură necesarul de vitamina D în sezonul rece. Sunt recomandate atât copiilor în prevenirea rahitismului, cât şi adulţilor în prevenirea osteoporozei. Cura de albuş fiert este necesară într-un regim hipocaloric, dovedindu-şi eficacitatea în tratamentul obezităţii. Acidul folic şi vitamina B 12 sunt cele care ne menţin pereţii vaselor de sânge elastici, împiedicând formarea cheagurilor de sânge, care provoacă infarct sau accident cerebral.
Oul este o sursă de caroten, antioxidant eficient în combaterea stresului oxidativ şi a bolilor cronice.
Lasă un comentariu