Norbert Trandafir, singurul olimpic de la CS Mureşul Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 46 Vizualizări

Norbert Trandafir, singurul olimpic de la CS Mureşul

p_9_2_25.jpg
Sectia de natatie a Clubului Sportiv Muresul a dat singurul sportiv din judet delegatiei Romaniei la Jocurile Olimpice disputate anul trecut la Beijing, in sporturile olimpice. Este vorba despre Norbert Trandafir, care a si fost desemnat cel mai bun sportiv muresean pe anul 2008.
Acesta, desi in prezent reprezinta Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti, a fost pregatit la CS Muresul Targu-Mures, unde se antreneaza si in prezent. Sectia clubului se pregateste in bazinul piscinei „ing. Mircea Birau”din Targu-Mures. Antrenorul principal al sectiei de inot Petelei Attila, ajutat de Fulop Ferenc, pregatesc inotatorii pe doua culoare ale piscinei, care este axata mai mult pentru public. ”Baza de selectie este foarte redusa, in lipsa unei baze proprii. Datorita bunavointei sefului compartimentului piscinei, Janosi Levente, cand este public mai putin, ni se pun la dispozitie mai multe culoare”, a declarat pentru cotidianul nostru Petelei Attila. Cu toate acestea, ei au reusit sa obtina pentru sportul muresean mai multe rezultate notabile pe parcursul anului 2008.
Rezultate fara baza proprie
Lider incontestabil este Norbert Trandafir, care a obtinut doua titluri nationale la 50 si 100 m liber, doua locuri II la 50 si 100 m fluture, la Campionatele in bazin acoperit de la Pitesti, alte doua titluri, la aceleasi probe si un ,loc secund la 100m fluture in aer liber de la Bucuresti. Alte rezultate importante au mai obtinut juniorii. Dintre acestia se detaseaza Kagan Ferenc(doua titluri nationale, la 100 si 200m spate, doua locuri doi la 100 si 200m bras), la juniori I, cat si titlurile de la juniori II din probele de 100 si 200 m spate si bras. Titluri de Campioni Nationali au mai obtinut Anca Dumangiu(100m bras-juniori I, 50m bras juniori II) si Kadar Norbert, la 200m bras. Acestui bilant li s-ar mai putea adauga nenumarate alte locuri doi si trei , obtinute de inotatorii mureseni, dar cel mai important de consemnat ar fi faptul ca „noua generatie vine tare din urma. Sunt sportivi care promit, cum ar fi Demeny Helga, selectionata in lotul de junioare participant la Campionatele Balcanice, Cristian Cojocaru, Magos Zsolt, Paula Kurki, Gereb Romeo, Bartalus Roland. Ultimii doi, la copii de 10 ani, varsta de la care se poate participa la competitii, au titluri de campion la 50m fluture, primul si de vicecampion in doua probe al doilea”, a incheiat bilantul antrenorul Petelei. Vor creste numarul de medalii odata cu numarul de bazine promise?

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE