“Îmi propun sa trecem peste criza economica” Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 47 Vizualizări

“Îmi propun sa trecem peste criza economica”

p_7_1_27.jpg
Anul silvic 2009 se anunta unul destul de dificil , din prisma actualei crize financiare. Despre masurile de atenuare ale acestui aspect,  dezbatute, de noul director al Directiei Sivice Mures, Anton Dogaru, in interviul care urmeaza.

Reporter: Cu ce ganduri porniti la drum, in noua functie?
Anton Dogaru: Imi propun in primul rand sa trecem cu bine peste aceasta criza economica, care se resimte puternic si in domeniul silvic. Se vinde mai putin lemn, scad preturile, ceea ce duce la o cifra de afaceri mai mica, ceea ce inseamna necesitatea unor reduceri de personal silvic, aspect care in ultima instanta o sa-l realizam. In primul rand, dorim sa facem tot posibilul, astfel ca resursele financiare sa fie suficient de mari, ca sa nu trebuiasca sa concediem personal silvic.
Rep.: Cateva cuvinte despre peronalul silvic?
A.D.: Personalul sillvic este unul care iubeste padurea. In domeniul silvic nu poate sa lucreze oricine, este o activitate care din exterior se vede foarte frumos, dar din interior este destul de grea. Primul meu obiectiv este sa trecem peste aceasta criza, sa pastram personalul silvic, sa gospodarim padurea in regim silvic asa cum prevede legea, sa implic mai mult personalul silvic in apararea padurii si a altor proprietari, deoarece noi suntem abilitati in primul rand sa administram padurile statului, dar sunt anumite suprafete de padure ale nimanui, si unde se produc destul de multe necazuri. Personalul silvic fiind imprastiat in tot judetul, poate sa anunte orice neregula care apare, astfel ca impreuna cu organele abiilitate, sa putem lua masurile necesare. Este foarte important ca fondul forestier sa creasca, prin directivele europene noi trebuie sa crestem suprafata fondului forestier.
Rep.: Cum veti  echilibra balanta de venituri si cheltuieli?
A.D.: Doresc sa aducem venituri din orice activitate pe care o desfasuram. Aici ma refer in primul rand la imbunatatirea activitatii de vanatoare, in contextul in care aceasta activitate a fost bine gestionata, dar mai este loc si de mai bine. De asemenea, vreau sa mai aducen venituri din activitatea de silvoturism, sa imbinam aceasta activitate de cabane de munte, care deja sunt introdu-se intr-un circuit turistic, sa le combinam cu activitatea de cresterea cabalinelor, de care raspundem tot noi, la nivelul Depozitului de armasari. Vrem sa regandim putin activitatea pastravariilor, astfel incat sa fim competititvi la nivel mondial. De asemenea vrem o implicare mai profounda in toate activitatile de care raspundem.
Rep.: Cum vedeti anul silvic 2009?
D.A.: Suntem acum la inceputul anului, cand gandim si niste masuri anticriza, suntem constienti ca si in domeniul nostru, criza se va simti, in primul rand prin reducerea cheltuielilor care se pot reduce. Trebuie sa fie un an de supravietuire, in sensul ca avem nevoie de tot personalul, pentru a putea gospodarii aceasta bogatie a judetului. Cu aceasta reducere a cheltuielilor speram sa trecem cu bine peste anul 2009, un an care va fi unul foarte greu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE