ADV integreaza pe piata muncii 104 de tineri cu probleme Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 68 Vizualizări

ADV integreaza pe piata muncii 104 de tineri cu probleme

p_4_2_27.jpgCentrul Mures al Fundatiei Alaturi de Voi a lansat ieri proiectul ”Primul pas spre o viata independenta”, cu scopul de a dezvolta si promova structurile economiei sociale pentru a ajuta tinerii exclusi social sau expusi riscului de excluziune sociala, sa se integreze pe piata muncii.

Proiectul se deruleaza la nivel national in toate cele trei centre ale Fundatiei Alaturi de Voi, din Iasi, Constanta si Targu Mures, in parteneriat  cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi si Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap.  Beneficiarii proiectului sunt tinerii infectatI HIV/SIDA, tinerii peste 18 ani care au parasit sistemul institutionalizat de protectie al copilului, tineri care provin din mediile sociale sarace, in special din mediul rural, frati, surori ai tinerilor infectati HIV/SIDA, deoarece si asupra acestora  se rasfrange discriminarea, precum si specialisti si formatori implicati in economia sociala. Proiectul vizeaza infiintarea de ateliere protejate, a unor servicii de formare profesionala, precum si de promovare a structurilor economiei sociale existente in Romania.  “Pe moment in atelierul protejat din Targu Mures, lucreaza trei tineri, unul la calculatoare si doi la atelierul de lumanari, iar prin intermediul acestui proiect  vor fi angajati pentru inceput  inca trei tineri. Vom vedea care va fi exact distributia lor pe ateliere pentru ca, tot pe acest proiect, vom infiinta un atelier de legatorie manuala”, a declarat Carmen Ciulea, director Centrul Mures al Fundatiei ADV Romania.

104 tineri mureseni cu probleme, vor fi beneficiarii proiectului

“In cadrul acestui proiect, la nivelul judetului Mures vorbim de aproximativ 80 de tineri pe cele doua ateliere deja functionale si vor fi inca 24 pe atelierul care va fi replicat pe legatorie manuala.  Deja avem solicitari si de aceea am largit sfera grupului tinta. Am facut un mic sondaj inainte de a aplica pe acest proiect si am incercat sa vedem exact care ar fi nevoile si ce categorii de tineri  ar avea nevoie acum de avantajele acestui proiect”, a accentuat Ciulea.

O noua propunere legislativa pentru persoanele dezavantajate

Prin intermediul acestui proiect se doreste relansarea conceptului de economie sociala din perspectiva realitatii cu care se confrunta persoanele aflate in dificultate. “Prin acest proiect se va realiza promovarea activa in randul oamenilor de afaceri a alternativei oferite de Legea 448/2006 pentru situatiile in care angajatorii cu mai mult de 50 de angajati nu doresc sa angajeze persoane cu dizabilitati“, a specificat Simona Butu, consilier local proiect ADV. De asemenea, proiectul vizeaza si o propunere de schimbare legislativa, potrivit careia angajatorului sa i se permita sa redirectioneze salariile care ar trebui sa le dea la bugetul de stat catre o unitate protejata, indiferent daca achizitioneaza produse sau servicii. Prezenta la eveniment Reghina Farcas, directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Mures a precizat ca este dispusa ca institutia pe care o reprezina sa fie partenera in cadrul acestui proiect. Un astfel de parteneriat se doreste si din partea Prefecturii Mures. Valoarea totala a proiectului este de 3.883.816 lei din care 82,65% finantare din partea Fondului Social European, cofinantare nationala 17,35%, iar 2% vor proveni din partea ADV Romania.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE