Atributii de control sporite pentru comisarii Garzii Financiare Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 33 Vizualizări

Atributii de control sporite pentru comisarii Garzii Financiare

p_3_2_79f8dd.jpgGarda Financiara a dobândit noi competente de control, prin intrarea în vigoare, începând de luni, 11 ianuarie, a Hotarârii Guvernului nr. 1324/ 2009 privind organizarea si functionarea Garzii Financiare. Potrivit actului normativ, noile competente dobândite de Garda Financiara se refera la încheierea actelor de control pentru stabilirea starii de fapt fiscale, precum si pentru constatarea împrejurarilor privind savârsirea unor fapte prevazute de legea penala în domeniul financiar-fiscal, sesizând, dupa caz, organele de urmarire penala.
Totodata, comisarii Garzii Financiare pot realiza monitorizari si verificari necesare prevenirii, descoperirii si combaterii faptelor de evaziune fiscala, putând constata acte si fapte care au avut ca efect evaziunea si frauda fiscala, stabilind implicatiile fiscale ale acestora si dispunând, în conditiile Codului de Procedura Fiscala, luarea masurilor asiguratorii ori de câte ori exista pericolul ca debitorul sa se sustraga de la urmarire sau sa îsi ascunda ori sa îsi risipeasca averea. “Din punctul nostru de vedere este o modificare foarte buna si binevenita. De exemplu, prejudiciile pe care le vom calcula la viitoarele dosare de sesizari penale devin certe, nu mai sunt estimative”, a declarat Valeriu Baziotis, seful Garzii Financiare Mures. Conform acestuia, constatarile facute de comisarii Garzii Financiare nu vor mai fi reverificate de organele fiscale ale Directiilor de Finante Publice. “Organele fiscale ale Directiilor de Finante Publice nu vor întregi prejudiciile si nu vor mai reverifica constatarile facute de comisarii Garzii Financiare”, a explicat Valeriu Baziotis.
În acest context, printre principalele obiective ale Garzii Financiare pentru acest an se regaseste continuarea monitorizarii în regim de permanenta a achizitiilor intracomunitare, în special de produse agro-alimentare si materiale de constructie în scopul prevenirii sustragerii agentilor economici de la plata taxei pe valoare adaugata aferenta operatiunilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE