Iluminatul de sarbatori ne-a ars la buzunare Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Iluminatul de sarbatori ne-a ars la buzunare

p_5_2_328465.jpg

Decoratiunile, ornamentele si luminile de sarbatori i-au încântat pe contribuabili, dar în acelasi timp le-a scos acestora bani din buzunar, rotunjind în schimb veniturile distribuitorilor de electricitate si ale firmelor de profil.
La Târgu-Mures iluminatul festiv s-a realizat timp de 34 de zile, nota de plata achitata de municipalitate fiind de 800.000 lei, adica 23.529 lei/zi. „În Târgu-Mures iluminatul de sarbatori a costat 800.000 lei, serviciile au fost asigurate de firma SC Flash Light Service SRL din Bucuresti, pe perioada 8 decembrie 2009 – 10 ianuarie 2010. Luni, 11 ianuarie, instalatiile electrice au fost decuplate de la alimentare”, a declarat Dan Suciu, purtatorul de cuvânt al Primariei Târgu-Mures. Potrivit acestuia, firma SC Flash Light Service SRL are un termen 35 de zile de la data decuplarii pentru demontarea instalatiilor din oras. „Demontarea instalatiilor va începe în centru, apoi se va extinde pe bulevardele importante si în cartiere, termenul fiind de 35 de zile de la data decuplarii curentului. În ceea ce priveste demontarea bradului din Piata Trandafirilor si a instalatiei de pe cladirea primariei, operatiunea va avea loc într-o zi de sâmbata, deoarece necesita folosirea unui utilaj greu, de mare tonaj”, a adaugat Dan Suciu.
La Reghin iluminatul de sarbatori s-a realizat timp de 36 de zile, costurile fiind de 74.000 lei, adica 2.055 lei/zi. „Iluminatul festiv în Reghin a costat 74.000 lei, suma care a fost prevazuta în bugetul pe 2009. Perioada în care cetatenii municipiului Reghin au beneficiat de iluminatul festiv este 1 decembrie 2009 – 5 ianuarie 2010. Iluminatul a fost executat în regie proprie”, a declarat Ioan Maksay Tothi, purtatorul de cuvânt al Primariei Reghin.
La Târnaveni iluminatul festiv a durat 39 de zile, nota de plata provizorie fiind de 25.195 lei, adica 646 lei/zi. „În 4 decembrie 2009 am pornit instalatiile si în 11 ianuarie 2010 acestea au fost oprite”, a declarat Adrian Alexandru Matei, primarul municipiului Târnaveni. „În ceea ce priveste costurile, pentru achizitionarea corpurilor ornamentale montate pe stâlpi am platit suma de 25.195 lei, iar în ceea ce priveste montarea, aceasta a fost realizata de o firma locala care se va ocupa si de demontare, motiv pentru care înca nu ne-a fost emisa factura”, a precizat Maria Bonciog, sefa biroului de achizitii din cadrul primariei. „Pentru curentul electric consumat înca nu a venit factura, dar consumul a fost mic, de aceea nu cred ca va fi o suma mare”, a completat Monica Chirila, sefa biroului de monitorizare si utilitati.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE