Prăjitură cu unt Comunitare
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Prăjitură cu unt

Ingrediente:
500 g făină, 125 g zahăr, 250 ml lapte, 1 pachet zahăr vanilat, 1 lingură de unt, puţină drojdie proaspătă, un praf de sare, un ou, 60 g unt pentru umplutură, 100 g zahăr pentru ornat.
Mod de preparare:
Făina şi zahărul se amestecă într-un bol. În mijloc se face o gropiţă şi se pun laptele călduţ şi drojdia. Se face o maia care se lasă să crească timp de zece minute. Apoi se amestecă maiaua cu celelalte ingrediente. Pentru a obţine un aluat mai bun puteţi folosi mixerul. Când aluatul se desprinde de pe marginea castronului, se lasă la dospit circa 30 de minute la loc călduţ. Se tapetează cu făină o planşetă, se ia aluatul şi se întinde cu sucitorul. Se unge o tavă de aragaz şi se pune foaia, spre exterior mai groasă decât în interior. Se fac gropiţe în aluat şi se pune câte o bucăţică de unt în interior. Se unge cu lapte şi se presară zahărul tos. Se introduce în cuptorul încălzit la 170 de grade, pentru 20 de minute. Zahărul se poate înlocui cu măr ras, migdale sau caşcaval ras.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE