Contre Borbely – Florea pe tema centurii ocolitoare Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 38 Vizualizări

Contre Borbely – Florea pe tema centurii ocolitoare

5-3_07.jpg
Bătălia politică dintre Dorin Florea, primarul muncipiului Târgu-Mureş şi Borbely Laszlo, Ministrul Mediului, continuă pe tema centurii ocolitoare a oraşului. Faptul că Dorin Florea a anunţat că ministrul Transporturilor va sprijini municipalitatea în demararea lucrărilor pentru centura ocolitoare, Calea Sighişoarei – Ernei, l-a iritat pe oficialul de la Bucureşti, astfel încât, în cadrul unei conferinţe de presă organizată joi, 20 ianuarie, Borbely a declarat că edilul municipiului îşi face reclamă pe proiecte la care nu a avut nicio contribuţie. „În momentul de faţă, în urma intervenţiei mele, a colegilor din guvern, Consiliul Judeţean Mureş, în circa 3 săptămâni vorbim de centura Calea Sighişoarei-Ernei, proiect care trebuia finanţat prin Banca Europeană de Investiţii, proiectul fiind gata în 2007. Din cauza bâlbâielilor de la Ministerul Transporturilor s-au pierdut acei bani. În sfârşit, la această centură, care este importantă pentru municipiu, Primăria nu are legătură. ANDR împreună cu CJ Mureş au pregătit proiectul. Această centură a fost propusă să fie finanţată din bani europeni. Cum îşi permite Primăria ca din bani publici să îşi facă reclamă cu scrisoarea doamnei Boagiu care a trimis o scrisoare de curtoazie în care spune că centura va fi făcută. Este proiectul CJ Mureş”, spunea în acel moment ministrul Borbely.

Florea o susţine pe Anca Boagiu

Replica primarului nu a întârziat să apară. În cursul săptămânii trecute, în cadrul unor emisiuni difuzate de posturile locale de televiziune, Dorin Florea a explicat meritele Ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, în rezolvarea problemelor legate de finanţarea centurii. „Scrisoarea aceea (n.r.: este vorba de scrisoarea publicată în mass media locală a Ancăi Boagiu) este scrisă în momentul în urma demersurilor mele. Cea mai mare reuşită a doamnei Anca Boagiu, nu a făcut-o nici Berceanu şi nici miniştri de dinainte care erau mari prieteni cu domnul Borbely, a fost faptul că s-a dus la Bruxelles şi a negociat câteva proiecte ale României pentru a fi scoase din finanţarea guvernamentală, unde nu sunt bani, şi a trecut acest proiect pe Programul Sectorial de Transport, pentru finanţare din bani europeni”, a explicat Florea în cadrul unei emisiuni difuzate sâmbătă dimineaţa pe postul Antena 1 Târgu-Mureş.
Potrivit explicaţiilor primarului, Anca Boagiu, este cea care a reuşit obţinerea finanţări de 62 de milioane de euro pentru centura ocolitoare, nu ministrul Borbely. Reamintim că cei doi au candidat în anul 2008 pentru Primăria Târgu-Mureş, luptă câştigată de actualul primar. De atunci războiul declaraţiilor a făcut deliciul presei şi cititorilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE