Elevii din Mureş antrenaţi în concursul „Mesajul meu antidrog” Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 28 Vizualizări

Elevii din Mureş antrenaţi în concursul „Mesajul meu antidrog”

7_26.jpg
Elevii de gimnaziu şi liceu din judeţul Mureş vor putea participa în perioada martie-mai la cea de a opta ediţie a concursului „Mesajul meu antidrog”, tema în acest an fiind axată pe pericolul consumului de etnobotanice.

Mesaje anti-drog

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Mureş a lansat ieri cea de a opta ediţie a proiectului naţional „Mesajul meu antidrog” care îşi propune a conferi adolescenţilor încadraţi într-o formă de învăţământ o alternativă la consumul de droguri. Prin secţiunile propuse, adolescenţilor li se oferă posibilitatea de a contribui la lansarea unor mesaje pozitive în favoarea unei vieţi sănătoase, fără droguri. Secţiunile ediţiei a VIII-a sunt: pagină web, film de scurt metraj, fotografie digitală, sloganuri pentru campanii antidrog, sport, pictură – desen şi proiecte de petrecere a timpului liber ca alternativă la consumul de droguri. „ Elevii vor trebui să facă câte o lucrare specifică domeniului. De exemplu la pagina web să creeze o pagină web cu mesajul antidrog, la filmul de scurt metraj un film de maxim cinci minute în care să descrie pericolul consumului de droguri, fotografie digitală, de asemenea o fotografie elocventă penru acest domeniu, spot, etc. Anul acesta ne-am axat mai mult pe tema noilor substanţe cu proprietăţi psihoactive, numite generic etnobotanice. Vrem să punem mai mult accentul pe ele în rândul elevilor, aceste materiale să fie axate mai mult pe pericolul reprezentat de aceste substanţe”, a declarat Ioan Aleodor Roman, coordonatorul CPECA Mureş.
Înscrierile pentru concurs se pot face în perioada 1 martie-1 mai, iar premiile vor fi oferite de librăria Diverta. Lucrările declarate câştigătoare la nivel judeţean, vor participa la faza naţională. Informaţii pot fi aflate la numărul de telefon 0265-210.230.

Menţiune pentru Mureş la faza naţională
La ediţia a şaptea a concursului, din judeţul Mureş, a câştigat menţiune la faza naţională Viorel Tudoran, student în anul VI la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş, la secţiunea spot. “Am fost inspirat după o poveste adevarată, un părinte care şi-a pierdut copilul. Şi am încercat să reproducem o parte din acea poveste, într-un spot de un minut”, a precizat Viorel Tudoran.

75 de cazuri consiliate pentru consumul de etnobotanice

Jumătate dintre servicii de asistenţă psihologică medicală la CPECA Mureş anul trecut au fost pentru consumul de etnobotanice, potrivit coordonatorului centrului. Totodată acesta a subliniat că în ultimul an s-a constatat o creştere semnificativă a cererilor de admitere la tratament pe fondul consumului de substanţe etnobotanice. „Anul trecut am avut un număr de 150 de solicitări de informaţii sau consiliere individuale din partea unor persoane aflate în dificultate, din partea consumatorului, părinţi, rude, cadre diactice. Unii dintre ei au venit, alţii nu, să acceseze serviciile de asistenţă psihologică medicală. Dar din aceşti 150, 50% au fost pentru consumul de etnobotanice. Iar vârstele sunt între 18-21 ani dintre cei care au accesat serviciile centrului”, a mai spus Roman.

„Concursul acesta este la a opta ediţie şi rezistenţa lui în timp este datorată formelor de manifestare pe care le aşteptăm de la elevi. Reprezintă o alternativă la consumul de droguri şi scopul nostru nu este acela de a le atrage atenţia copiilor care şi cum arată şi ce efecte extraordinare consideră ei ce ar avea drogurile asupra lor, ci de a le oferi o alternativă de petrecere a timpului liber prin artă, muzică, dans, mişcare, în aşa fel încât problemele pe care doresc să le rezolve cosumând asemenea substanţe să nici nu mai apară. Pentru că integrarea lor în familie şi comunitate prin manifestări artistice poate să fie susţinută”.
Felicia Stela Ionescu, inspector şcolar, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE