Târgumureşenii nemulţumiţi de restricţiile la medicul de familie Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Târgumureşenii nemulţumiţi de restricţiile la medicul de familie

9-2_52.jpgLungile aşteptări pentru programarea la medicul de familie, datorate  restricţiilor impuse de normele metodologice al Contractului Cadru 2012, prin care medicul de familie este limitat la 20 de consultaţii pe zi, dar şi plafonarea medicamentelor la prescripţiile medicale îi pune pe oameni pe gânduri asupra a ceea ce vor fi obligaţi să îndure din cauza statului român. Cu groază se gândesc mulţi că deja este destul de greu şi sunt neîndreptăţiţi în România.
„Problemele sunt cu programarea la medic. Înainte nu era atâta aşteptare. În caz că vinerea trebuie să mă programez şi nu sunt locuri, eu trebuie să aştept până lunea pentru reţete şi altceva. Eu am nişte boli mai grave. Dacă se plafonează medicamentele atunci nu ştiu cum o să mă descurc. Pensia este mică.”
Vasile Frandeş
„E destul de greu. După cum am auzit deja din ianuarie pe februarie sunt planificări. Eu nu am avut probleme de sănătate, nu am şi îmi doresc să nici nu dea Domnul. Dar mă gândesc şi eu cum va fi şi ce va fi pe viitor.”
Maria
„Nu este bine nimic din ceea ce se întâmplă. De fapt în ţara aceasta nimic nu mai merge cum ar trebui să meargă. Oamenii nu sunt îndreptăţiţi pentru ceea ce ar merita. Pentru că dacă ne-am născut şi trăim ar trebui să ducem o viaţă decentă, să fi bucuros a doua zi când te trezeşti din pat. Să fi cu sufletul deschis. Dumnezeu mi-a ajutat să am o sănătate destul de bună până acum, dar mă gândesc la semenii mei care au nevoie de mult ajutor, medicamente care sunt scumpe.”
Ioan Cucuiet
„Este o aberaţie totală cu programarea aceasta. Eşti bolnav şi trebuie să aştepţi atâta. Nu mi se pare în regulă plafonarea medicamentelor pentru populaţia în vârstă, cei mai bolnavi, şi pentru nivelul de câştig din ţara aceasta.”
Elisabeta

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE