Concurs despre “Mica Unire” la Colegiul “Economic” Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 59 Vizualizări

Concurs despre “Mica Unire” la Colegiul “Economic”

12_c3885c.jpgColegiul Economic “Transilvania” din Târgu-Mureş a găzduit alaltăieri concursul intitulat “Mica Unire”, la care au participat elevi ai claselor a XI-a şi a X-a. Competiţia oraganizată pe clase, viza punctarea acestui eveniment într-un mod mai special, în care elevii să fie implicaţi direct.
Unirea, moment de referinţă
“Să nu uitaţi semnificaţia istorică a acestui eveniment! Unirea Moldovei cu Ţara Românească a însemnat un moment de referinţă în istorie, făurirea României moderne. Este foarte important că aniversăm un moment care a pus bazele unui stat naţional de tip modern, care de la Cuza încoace, se numeşte România”, a atras atenţia elevilor Simion Laslo, directorul Colegiului „Economic”, în deschiderea concursului. “Pentru noi, românii, este importantă celebrarea acestei zile de 24 ianuarie pentru că s-au pus bazele Unirii, visul de aur al românilor, piatra de temelie pentru făurirea statului naţional român. Iar Cuza rămâne un simbol al naţiunii”, a adăugat Asăndulescu Gheorghe, profesor de limba şi literatura română în cadrul colegiului.
Melanj de istorie şi poezie
“Întrebările vizează factorii care au contribuit la realizarea Unirii, reformele şi personalitatea lui Cuza, adunările ad-hoc”, a explicat Monica Şincan, profesor de istorie. În timpul alocat rezolvării, elevii liceului au susţinut un recital. Au fost amintite câteva dintre poeziile lui Vasile Alecsandri, Andrei Mureşanu ori Adrian Păunescu. Profesorii îndrumători, făcând parte din catedra de istorie şi de limbă şi literatură română, Câmpean Codruţa, Alexandra Monica Şincan şi Asăndulescu Gheorghe, au făcut parte şi din juriul care a desemnat căştigătorii. Ocupanţii locului I, cu 33,5 puncte obţinute, a fost clasa a XI-a F. Tot câştigători au fost şi clasele a X-a B, obţinând 38 de puncte şi clasa a XI-a A, cu un rezultat de 43 de puncte, situându-se pe locurile II şi III. Fiecare elev participant a primit o diplomă, alături de mulţumirile şi felicitările din partea profesorilor şi a directorului unităţii de învăţământ.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE