Asfaltarea drumurilor, prioritatea anului la Aluniş Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 117 Vizualizări

Asfaltarea drumurilor, prioritatea anului la Aluniş

2-2_672ff1.jpgBugetul local al comunei Aluniş va fi adoptat la începutul lunii februarie, iar o treime din bani, un milion de lei, vor fi folosiţi pentru cheltuieli din domeniul învăţământului. „Avem un buget mai sărac decât cel din 2011, dealtfel ca toate primăriile din judeţ. În 2012 bugetul va fi de 3 milioane de lei, cu 200.000 de lei mai mic decât în 2011. Din aceşti bani, vom aloca un milion de lei pentru învăţământ, din care trebuie să terminăm o şcoală şi să plătim salariile şi alte cheltuieli. Restul banilor vor fi folosiţi pentru funcţionarea primăriei, reparaţii drumuri şi alte cheltuieli”, a declarat Kocsis Adalbert, primarul comunei Aluniş.
Gradul de colectare al taxelor: 98,9%
Potrivit acestuia, persoanele fizice şi juridice de pe raza comunei Aluniş au dat dovadă de seriozitate în achitarea taxelor şi impozitelor, capitol la care în acest an se va oferi un bonus de 10% celor mai „harnici” contribuabili. „Gradul de colectare al impozitelor în 2011 a fost de 98,9%, procent foarte bun pentru care ne-am dat toată silinţa. În 2012 taxele şi impozitele rămân la fel, o singură taxă, cea pentru gunoiul menajer, a cresuct cu două procente. De asemenea, cetăţenii primesc bonusuri conform legii, dacă îşi achită obligaţiile până la data de 31 martie, primesc o reducere de 10%”, a precizat Kocsis Adalbert.
Infrastructura, prioritatea anului 2012
Referindu-se la principalele proiecte pentru 2012, primarul comunei Aluniş a dezvăluit că acestea sunt cele de infrastructură, mai exact asfaltarea şi reabilitarea mai multor drumuri. „Pentru 2012 îmi doresc finalizarea asfaltării drumului care face legătura între Aluniş şi Fiţcău, pe o lungime de circa un kilometru şi jumătate. De asemenea, pe agendă mai avem şi asfaltarea DJ 154 A care face legătura cu DN 15. Mai dorim reabilitarea unui drum lateral în lungime de 320 de metri unde dorim să mutăm piatra din centrul comunei”, a încheiat Kocsis Adalbert.
Comasarea alegerilor ar fi adus economii
În ceea ce priveşte organizarea alegerilor locale în iunie 2012, edilul şef din Aluniş a apreciat că decizia Curţii Constituţionale e sfântă şi legea trebuie respectată. „Cred că această problemă nu mai trebuie discutată, ci respectată, iar Parlamentul va hotărî de acum încolo cum va fi. Că pentru partidele de guvernământ sau pentru cele din opoziţie este sau nu avantajos, asta nu pot judeca, e problema lor. Indiferent din ce partid sunt aleşi, primarii folosesc o politică în beneficiul localităţii pe care o conduc. Aşteptăm decizia prin care va fi fixată data alegerilor. Încă un aspect pe care l-aş aminti este legate de cheltuieli, de exemplu alegerile locale din 2008 ne-au costat peste 30.000 de lei, iar dacă vom avea două alegeri în 2012 efortul financiar va fi destul de mare pentru o comunitate mică, aşa cum e comuna Aluniş, de 3.300 de locuitori”, a încheiat Kocsis Adalbert.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE