Horaţius Dumbravă, lobby noului Cod de Procedură Civilă Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 68 Vizualizări

Horaţius Dumbravă, lobby noului Cod de Procedură Civilă

3-2_155201.jpgPrezent la Târgu-Mureş, judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a făcut unele precizări privind noul Cod de Procedură Civilă. 
Conform hotărârii Executivului, acesta ar trebui să intre în vigoare la 1 iunie, după ce primeşte aprobarea Parlamentului. „Pe această cale, atrag atenţia clasei politice să se decidă cât mai rapid posibil pentru intrarea în vigoare a acestui nou cod, pentru că nu ajunge doar vocea Executivului, este nevoie de Parlament.
Dacă se decide pentru data de 1 iunie 2012, vor trebui făcute eforturi foarte mari din partea judecătorilor, de pregătire profesională a personalului auxiliar, şi în acelaşi timp trebuie pregătiţi şi cetăţenii cu privire la noile modificări, care sunt de substanţă. Faţă de Codul Civil care a intrat în vigoare la 1 octombrie, 2011, iar acţiunile în justiţie apar doar în această perioadă, noul cod odată intrat în vigoare, în aceeaşi zi el se şi aplica, ajungând dosarele imediat pe masa judecătorilor”, a precizat Horaţius Dumbravă.
Studiu de impact pentru Mureş
Preşedintele CSM a făcut referiri asupra implementării noilor coduri de către România, Codul de Procedură Civilă, Codul Civil, Codul Penal şi Codul de procedură penală precum şi studiile de impact date publicităţii în luna ianuarie a acestui an. „La nivelul judeţului Mureş, pe studiile de impact, se prevede o mărire a schemelor de personal la Tribunalul Mureş cu trei posturi, în cei trei ani de implementare a celor patru coduri, la Curtea de Apel cu cinci posturi, la Tribunalul Comercial cu un post şi o scădere la Judecătoria Târgu-Mureş cu şase posturi, în ce priveşte judecătorii”, a explicat Horaţius Dumbravă.
“Ar fi un dezastru dacă nu ar intra în vigoare”
Preşedintele CSM a precizat că în eventualitatea în care noul Codul de Procedură Civilă nu va intra în vigoare, va duce la un dezastru şi la o bilă neagră din partea Uniunii Europene pentru România. „Va fi o chestiune extrem de delicată pentru că iată Codul Civil a intrat în vigoare, el a fost gândit în tandem cu Codul de Procedură Civilă şi ar fi un dezastru dacă el nu ar intra în vigoare cel puţin până la finele anului sau cel târziu la începutul anului viitor. Comisia Europeană de cel puţin trei ani de zile menţionează necesitatea intrării în vigoare a celor 4 coduri, aşa încât din punctul meu de vedere , dacă nu se va ţine de cuvânt clasa politică, sigur va fi o bilă neagră în raport cu Comisia Europeană”, a menţionat Dumbravă.
Vezi si galeria foto: https://www.zi-de-zi.ro/galerie-foto/horatius-dumbrava-lobby-noului-cod-de-procedura-civila.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE