Sa mergem la teatru! Programul pe ianuarie 2013. Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 186 Vizualizări

Sa mergem la teatru! Programul pe ianuarie 2013.

Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional Târgu-Mureş revine în forţă, în 2013, cu surprize, pentru iubitorii teatrului. Aşa că uşile se vor deschide începând cu data de 9 ianuarie astfel:

“PRAH”, cu Marinela Popescu şi Mihai Gingulescu, doi dintre actorii care au marcat isoria teatrului mureşean în ultimele decenii. Spectacolul plin de umor dar şi de situaţii limită se va juca miercuri, 9 ianuarie 2013, de la ora 19.30, la Sala Mică.

„MEDE/EA sau Despre fericirea conjugală”, o coproducţie cu Teatrul Ariel, cu Elena Purea (Medeea), Costin Gavază (Iason), Diana Avrămuţ, Luchian Pantea (Eros), Emilia Banciu (Glauke). Spectacolul Roxanei Marian, despre sacrificiu, iubire şi toate feţele lor, se va juca duminică, 13 ianuarie 2013, de la ora 19.30, la Sala Mică.

„Cloaca” de Maria Goos, cu Dan Rădulescu, Nicu Mihoc, Alexandru Pavel, Nicolae Cristache şi Raisa Ane, o distribuţie de excepţie ce aduce în faţa publicului o combinaţie reuşită de comedie, dramă, sensibilitate, cinism şi erotism. Uşile spectacolului se vor deschide joi, 17 ianuarie 2013, de la ora 19.30, la Sala Mică.

„Poveste Irlandeză”, prima premieră a anului 2013, în regia Oanei Leahu, un spectacol în care spiriduşi, zâne şi oameni se întâlnesc într-o feerie scenică. Scenografia îi aparţie Rodicăi Arghir, iar păpuşile construite de artistul plastic Gavril Siriţeanu se alătură unei distribuţii de aproape 30 de actori ce joacă, dansează şi cântă pregătiţi de Hugo Wolff(coregrafie), Mihai Crăciun(step) pe muzica originală semnată de cunoscutul muzician Pedro Negrescu. Spectatorii (mici sau mari) îi vor cunoaşte pe cârciumarul Billy Mac Daniel, cimpoierul Donal, cocoşatul resemnat Marcus Degeţel, pădurarul vrednic Darby Riley, tânărul pus pe căpătuială Tom Fitzpatrik, cocoşatul furios Jack Hain, marele povestitor în ale spiriduşilor Paddy O’Kelly, mătuşa clevetitoare Abigail, frumoasa Ţinutului Bridget Rooney, tărăncuţa pusă pe şotii Margaret, pantofarul care face pantoful drept Righty Leprecaun sau pantofarul care face pantoful stâng Lefty Leprecaun, spiriduşul vistiernic Clericaun sau pe Druidul Atoate. Lumea de poveste este adusă şi de cele trei zâne (Zâna Curcubeului, Zâna Ceţurilor, Zâna Fluturilor) sau de duhul Pooka. În distribuţie îi avem pe Csaba Ciugulitu, Costin Gavază, Mihai Crăciun, Andrei Chiran, Tiberiu Vasiniuc, Rareş Budileanu, Claudiu Banciu, Oana Porav Hodade, Raisa Ane, Ioana Cheregi, Luchian Pantea, Delia Martin, Diana Avrămuţ, Rareş Budileanu, Mihaela Mihai, Claudiu Ştian, Cristina Holtzli, Anca Loghin, Georgiana Ghergu, Mario Valdevira, Simon Kalman Attila, Cristian Tomşa, Raluca Rîtea, Sonia Crăciun şi Mihai Loghin. Premiera va avea loc în data de 19 ianuarie 2013, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu-Mureş, următoarele spectacole fiind programate în zilele de 22 şi 26 ianuarie 2013.

„Carmina Burana”, spectacolulul de teatru-dans, realizat de artistul francez de origine română Gigi Căciuleanu, la Târgu-Mureş, este deja un succes de public, care a făcut săli pline stagiunea trecută, adresându-se în egală măsură publicului român, dar şi celui maghiar, tinerilor, dar şi celor de alte vârste, cu adevărat un spectacol pentru „Marele Public”. Spectacolul va avea loc duminică, 20 ianuarie 2013, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu-Mureş.

„Efectul Genovese” de Alina Nelega, în regia lui Gavril Cadariu, un spectacol ce cheamă la regândirea valorilor pe care ne clădim viaţa, a răspunderii faţă de ceilalţi, de trecutul şi prezentul românesc. Cu participarea extraordinară a Cătălinei Mustaţă şi lansând într-un rol important o talentată tânără actriţă, Diana Avrămuţ, cu susţinerea experimentată a actorului Niki Cristache şi în colaborare cu studenţii facultăţii de teatru din Târgu-Mureş, Efectul Genovese este un spectacol delicat dar plin de forţă, în scenografia lui Bartha József şi în spaţiul sonor creat de muzicianul american de origine română, Lucian Ban. Spectacolul va avea loc joi, 24 ianuarie 2013 şi vineri, 25 ianuarie 2013, de la ora 19.30, la Sala Mică a Teatrului Naţional Târgu-Mureş.

„Campionatul de improvizaţie”, este un spectacol-explozie de abdomene încordate la maxim ce se joacă la noi din anul 2009, adunând până acum peste 60 de reprezentaţii. Publicul vine şi revine la acest spectacol pentru că „nu e niciodată la fel”. În distribuţie au rămas Rareş Budileanu, Mihai Crăciun, Csaba Ciugulitu, Costin Gavază şi Mihaela Mihai. „Când vin la teatru, oamenii se simt obligaţi sa poarte costum, rochii elegante, bijuterii. Foaierul devine un loc unde se afişează statutul social. La un spectacol de improvizaţie însă, oamenii poartă blugi şi tricouri şi nici măcar nu trebuie să-şi închidă telefoanele mobile (noi îi rugăm totuşi s-o facă!). Ne dorim să vă simţiţi ca la o petrecere reuşită. O petrecere reuşită depinde de numărul de interacţiuni pe care le aveţi cu alţi oameni. Nu de alcool; nu de ţigări. Vă aşteptăm la petrecerea noastră.” (Vlad Massaci, regizorul spectacolului). Va avea loc duminică, 27 ianuarie 2013, de la ora 19.30, la Sala Mică a Teatrului Naţional Târgu-Mureş.

„Amurgul Burghez”, în regia Ancăi Bradu a avut premiera în 7 noiembrie 2012, în prima zi a aniversării “50 de ani de interculturalitate”. “Cei care vor veni să vadă spectacolul nostru, vor descoperi o nouă imagine a teatrului, vor descoperi o echipă formată din 33 de actori, personajele principale fiind interpretate de cei mai importanţi actori ai teatrului târgumureşean şi nu numai, Elena Purea, Monica Ristea, Mihai Crăciun, Nicu Mihoc, Nicolae Cristache, Dan Rădulescu, secondaţi de o generaţie tânără formată din absolvenţi sau masteranzi ai Universităţii de Arte din Târgu Mureş”(Anca Bradu, regizorul spectacolului “Amurgul Burghez”). Spectacolul va avea loc marţi, 29 ianuarie 2013, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu-Mureş.

„Căsătoria” de N.V.Gogol, cu Georgiana Ghergu, Mihaela Mihai, Gabriela Bacali, Mihai Crăciun, Csaba Ciugulitu, Luchian Pantea, Rareş Budileanu, Costin Gavază şi Ion Vântu e un spectacol ce depășește comedia facilă și redă atemporalitatea conflictelor existențiale. Va avea loc joi, 31 ianuarie 2013, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu-Mureş.

Ne vedem la teatru! Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate de marţi până vineri între orele 12:00 şi 17:30 la Agenţia de Bilete a Palatului Culturii (telefon 0265 261 420, 0372 758 230) sau la casa de bilete a teatrului de marţi până vineri între orele 12:00 şi 15:00 (telefon 0365 806 865) şi online: www.biletmaster.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE