Engleza, înlocuită de limba germană?! Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 128 Vizualizări

Engleza, înlocuită de limba germană?!

În ultimii ani, limba franceză nu se mai bucură de aceeaşi popularitate ca şi în anii precedenţi, mulţi dintre cursanţi preferând să înveţe limba germană. Explicaţia acestui fenomen stă în mişcările pe piaţa muncii, cunoaşterea acestei limbi străine devenind astfel o necesitate. Cât despre limba engleză, aceasta se bucură de popularitate dar are un concurent serios.

“Multe persoane pleacă în Germania”

Foarte multă lume pleacă pentru un loc de muncă în ţări în care limba engleză se foloseşte foarte mult: Anglia, Germania, ţările scandinave sau în Statele Unite, Canada, Australia şi Noua Zeelandă.  Este unul dintre motivele pentru care limba franceză cunoaşte o perioadă de regres. “Este puţin paradoxală această lipsă de interes, franceza fiind limba Uniunii Europene. Se observă periodic, ca şi în modă, o schimbare a cererii şi ofertei pe anumite limbi străine. Iar dacă pentru foarte mult timp, engleza a fost pe locul I, acum se observă că limba germană tinde să o înlocuiască pentru că multe persoane pleacă în Germania. Poate că, într-o zi, vom asista şi la o revigorare a limbii franceze dar asta depinde foarte mult de piaţa muncii, de economie, de politică. Este posibil ca şi limba rusă să reînvie sau anumite limbi asiatice”, a declarat Rodica Bândilă, coordonator centru de limbi străine “Eureka” din Reghin.

Metode interesante de învăţare

Pentru o relansare a limbii franceze, Rodica Bândilă consideră că este nevoie de popularizarea ei şi în rândul persoanelor adulte, nu doar în cadrul şcolilor, la copii şi elevi. În municipiul Reghin, există o preocupare permanentă pentru învăţarea limbilor străine. Programul “Step by step” de la Gimnaziul “Augustin Maior” sau metodele folosite la Gimnaziul “Alexandru Ceuşianu” sunt exemple în acest sens. “La Reghin, la Centru “Eureka” am iniţiat ideea unui club de weekend pentru copii, în limba engleză. În urmă cu doi ani, aceştia au participat la o tabără de engleză desfăşurată la Bran. Menţionez faptul că aceste tabere se desfăşoară anual şi pot participa copii cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani. Timp de o săptămână, aceştia lucrează cu englezi. Atât la Reghin cât şi la Târgu-Mureş îi încurajăm pe copii să participe vara şi la cursurile de vară şi la taberele de engleză pentru că mai ţin contactul cu această limbă. Altfel, timp de trei luni, unele noţiuni se uită şi toamna trebuie să o luăm de la capăt”, a adăugat coordonatorul centrului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Sunt interesante afirmatiile intalnite in articol, insa veridicitatea lor se limiteaza la regiunea din care provin, regiunea Reghin avand de-a lungul istoriei o vadita influenta saseasca. Pe plan mai larg, insa, cu cat o persoana cunoaste mai multe limbi straine, cu atat sansele de reusita sunt mai mari, iar daca pana acum limba franceza s-a impus prin cultura promovata (care in ultima vreme le lipseste multor oameni), acum, iata ca prin progresul tehnic, medical, al lanturilor de magazine, al asigurarilor, al agriculturii, al energiilor regenerabile, al turismului sau al educatiei limba franceza apare din nou in lumina reflectoarelor. Intr-adevar, la capitolul promovare, spatiul francofon (includem aici nu doar Franta ci si Canada, Elvetia, Belgia, Magrebul etc) are inca o lectie de invatat. Pentru ca nu sunt doar vorbe, merita sa aruncati o privire si asupra activitatilor din judet sau in colaborare cu alte judete in care se implica elevi si studenti,
    http://www.limbimodernemures.wordpress.com
    A bientot!

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE