“Allegria” încântă publicul cu un repertoriu bogat Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 132 Vizualizări

“Allegria” încântă publicul cu un repertoriu bogat

Grupul vocal “Allegria” a luat fiinţă în anul 2010 ca un grup mixt de copii al Gimnaziului “Florea Bogdan” din Reghin. Iniţial, acest grup a funcţionat exclusiv pentru promovarea imaginii şi prestigiului şcolii, activând la diferite evenimente şcolare, serbări tematice, iar ulterior, la evenimente în cadrul comunităţii reghinene, cum ar fi spectacolele de sărbători.

Pentru a încânta publicul tânăr şi adult

Elevii componenţi ai grupului sunt din clasele III – VIII, fete şi băieţi iar Dana Sebastian, profesor, este dirijoarea grupului vocal. În anul 2012, acesta a pierdut din membri, odată cu plecarea celor din clasa a III-a iar acest fapt a dus la micşorarea sa. Dar în luna noiembrie, grupul a fost arondat Casei de Cultură a Tineretului “George Enescu”, urmând ca în anul 2013 să aibă loc preselecţii cu deschidere şi spre doritori de la alte şcoli.

Un grup de suflet

“Grupul vocal “Allegria” este un grup de suflet care are scopul de a încânta auzul publicului tânăr şi adult, de a aduce zâmbete şi speranţă”, a declarat Dana Sebastian. Repertoriul grupului este variat, de la piese pentru copii inspirate din repertoriul internaţional, până la piese folclorice, piese religioase şi colinde. “Actualmente, grupul “Allegria” este format din 12 fetiţe, însă, pe viitor, sperăm într-o îmbunătăţire şi revigorare a sa. Pentru mine, ca dirijor şi de cor religios, ca cel de la Parohia “Petru Maior 2”, acest grup de copii este un prilej de a mă ţine în pas cu tinereţea, cu gingăşia şi cu pofta de “viaţă” pe care o au copiii”, a adăugat dirijoarea grupului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE